Legendarni Buzz
53

Glumac filma "Sam u kući" uhapšen zbog zlostavljanja djevojke, navodno je pokušao udaviti

N. O.
Devin Ratray (Foto: Twitter)
Devin Ratray (Foto: Twitter)
Glumac Devin Ratray koji tumači ulogu Buzza McCalistera u kultnom filmu "Sam u kući" uhapšen je u srijedu nakon što su vlasti Oklahoma Cityja izdale nalog zbog svađe i napada na njegovu djevojku koji se desio ranije ovog mjeseca.

Ratray je optužen za nasilje u porodici i zlostavljanje davljenjem, prema online sudskim zapisnicima. Država Oklahoma izdala je nalog za hapšenje u utorak, pokazuju zapisi, a njegova kaucija je određena na 25.000 dolara.

Nadležni su za Fox News kazali da se glumac u srijedu "sam predao i da je bio procesuiran i odveden".

Ratray je postao poznat početkom 1990-ih kada je glumio Buzza McCallistera, starijeg brata lika Macaulaya Culkina, u prva dva nastavka filma "Sam u kući".

Prema detaljno redigovanom policijskom izvještaju koji je pribavio Page Six, žena je navela da ju je Ratray udario u lice, pokrio joj usta rukom i pokušao da je zadavi.

Glasnogovornik policijske uprave Oklahoma Cityja ranije je potvrdio incident, ali nije potvrdio identitet žene, pozivajući se na zabrinutost zbog privatnosti.

U dokumentima do kojih je došao KFOR, žena je navodno identifikovana kao Ratrayeva devojka. Policiji je rekla da se par posvađao u baru, a ona ga je ostavila i krenula ka hotelskoj sobi.

Rekla da ju je Ratray pratio nazad do hotela, gde je navodno došlo do fizičkog sukoba.

"Žrtva je imala problema sa disanjem dok su je davili i dok je ruka osumnjičenog bila preko njenih usta", navedeno je u policijskom izvještaju koji su prenijeli američki mediji.