Liverpool
0

Gerrard oslobođen optužbe za napad

Totalsport
Steven Gerard
Steven Gerard
Nogometaš Liverpoola Steven Gerrard oslobođen je optužbe za napad na DJ-a Marcusa McGeeja u jednom liverpulskom noćnom klubu.

Porota na Liverpulskom kraljevskom sudu odlučila je da 29-godišnji engleski reprezentativac nije kriv za incident koji se dogodio u decembru prošle godine. Gerrard je tokom suđenja priznao da je udario McGeeja, ali je tvrdio da se to dogodilo u samoobrani.

Kapetan “redsa” je razinu svoje pijanosti ocijenio sedmicom na tabeli od jedan do deset, ali je utvrdio i da nije izgubio kontrolu.

Do incidenta je došlo kada je upravitelj kluba navodno dopustio Gerrardu da bira muziku, ali McGee na to nije pristao. Došlo je do tuče u kojoj su sudjelovala i šestorica Gerrardovih prijatelja koji su svi priznali krivicu.

  • Bio sam uvjeren da je Marcus krenuo prema meni kako bi me udario. Zato sam ja prvi podigao šake - objasnio je Gerrard zašto je udario McGeeja.

Nakon oslobađajuće presude, Liverpoolov veznjak je okupljenim novinarima rekao kako je sretan što će se sada u potpunosti moći koncentrisati na nogomet.