Novi detalji istrage
0

Filip Kapisoda je planirao Ksenijino ubistvo

Sarajevo-x.com
Filip Kapisoda je sedmicama prije nego što je ubio Kseniju Pajčin pokušavao nabaviti pištolj od beogradskih kriminalaca. Kad mu to nije uspjelo, pozajmio je pištolj marke "CZ M-88" od prijatelja s Cetinja i tim je pištoljem i ubio Kseniju, a onda i sebe, piše srbijanski list Press, pozivajući se na policijsku istragu.

"Kapisoda se kod trojice muškaraca iz beogradskog podzemlja raspitivao gdje i po kojoj cijeni može kupiti oružje. Govorio je samo da ima neke neraščišćene račune, a kako ranije nije imao kontakte s njima, bio im je sumnjiv, pa od posla nije bilo ništa", navodi list, dodajući kako je 35-godišnjem prijatelju s Cetinja rekao da mu "treba da završi nešto važno".

U Kapisodinom mobilnom telefonu, poslije tragedije, pronađena je poruka koju je dobio sa crnogorskog broja:

"Nabavili smo ti ono što si tražio".

Policija osnovano sumnja da se ta poruka odnosi na nabavku pištolja i da je Kapisoda zapravo pažljivo isplanirao ubistvo Ksenije Pajčin.

Filipov otac Mirko Kapisoda kaže da nije znao da je njegov sin pištolj nabavio od prijatelja sa Cetinja.

"Zaista ne znam odakle mu pištolj, sve vrijeme se to pitam, jer Filip nije volio oružje. Niko ko vodi istragu nije me kontaktirao", rekao je Mirko i dodao:

"Ljudi griješe kad kažu da vrijeme liječi rane. Sve teže mi je jer sam prvih deset dana bio u šoku i tek sada shvatam da mog djeteta više nema".

Na pitanje da li je pozvao nekog iz porodice Pajčin, Kapisoda je odgovorio da nije jer ne zna kako bi se njegov poziv protumačio.

"Moj sin je ubio njihovo dijete, šta sada ja njima mogu da kažem", objasnio je Mirko.