Teški trenuci za prijateljicu
0

Elizabeth Taylor u bolnici, bori se sa smrću Jacksona

Sarajevo-x.com
Dugogodišnja prijateljica Michaela Jacksona, glumica Elizabeth Taylor, hospitalizirana je u Los Angelesu.

Taylor se, piše New York Post, pokušava pomiriti sa činjenicom da njenog najboljeg prijatelja više nema, a koliko joj to teško pada svjedoči i hitna intervencija ljekara u utorak u njenom domu u Beverly Hillsu.

"Srce ju je napustilo", piše kolumnistica Cindy Adams.

Taylor se pakovala da sa Jacksonom odleti u London kako bi ga pratila u toku turneje koja je trebala početi koncertima u areni O2. Međutim, tada su joj javili da je njen prijatelj preminuo.

Kako je odranije bila lošeg zdravlja, prikovana za kolica i pod stalnim nadzorom ljekara, loše vijesti su je dotukle. Počela je vrištati kad su joj javili šta se desilo, a iako je željela prisustvovati komemoraciji i sahrani, nije je bilo. Prema nekim izvorima, to je odbila jer se bojala da neće moći podnijeti, a prema drugim, spriječila ju je porodica preminulog.

"Slaba je, umorna, isrcpljena, emocionalno uništena", piše kolumnistica New York Posta. "Nije prestala plakati. Michael i ona posvetili su se jedno drugome."

Nakon smrti legende, Taylor je poručila: "Volim Michaela dušom i tijelom i ne mogu zamisliti svoj život bez njega. Imali smo toliko toga zajedničkog i tako smo se zabavljali zajedno... Živjet će u mom srcu zauvijek, ali to nije dovoljno. Moj život je tako prazan. Mislim da niko nije znao koliko smo se voljeli. Bila je to najčistija ljubav koju sam ikad doživjela. O Bože, kako će mi nedostajati."