Showbiz
0

Dubrovnik: Postavljanje kulisa za film "Robin Hood: Origins"

FENA
U Dubrovniku je u toku postavljanje kulisa za film "Robin Hood: Origins", koji će se početi snimati u drugoj polovini februara 2017. godine.

Riječ je o trilogiji u kojoj će Dubrovnik predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a prvi elementi, naizgled kućice, vrata i pristanište postavljeni su na predjelu Posat, odnosno u prostoru ispod mosta na Pločama.

Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici svetog Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

Izvršni producent filma "Robin Hood: Origins", E. Bennett Walsh u novembru je gradonačelniku Andru Vlahušiću predstavio završne nacrte scenografije, a kako su tada prenijeli njegove riječi iz Grada Dubrovnika, "nijedan drugi grad ne bi bio adekvatna alternativa".

Inače, budžet prvog nastavka "Robin Hood: Origins", svojevrsnog 'prequela' poznatoj priči o mitskom junaku, iznosi blizu 90 miliona dolara, dok je za marketing i promociju planirano dodatnih 100 miliona. Kako je već najavljeno, Dubrovnik će činiti samo "srce" marketinške kampanje.

Inače, u Dubrovnik bi trebalo stići i nekoliko "oskarovaca", među njima i Jamie Foxx kojem će pripasti uloga Little Johna, Robina Hooda utjelovit će Taron Egerton, dok je uloga Marion pripala Irkinji Eve Hewson. Kao producent u filmu sudjeluje i slavni glumac Leonardo DiCaprio.