Showbiz
0

Direktor Brand Beckham Limiteda podnio ostavku

Totalsport
Simon Fuller
Simon Fuller
Simon Fuller, kreator popularne franšize Pop Idol i direktor firme koja je kontrolirala ugovore i zaradu Davida Beckhama u Los Angeles Galaxyju, podnio je ostavku na svoju dužnost.

Simon Fuller bivši je menadžer popularne pop grupe Spice Girls, čija je članica bila i Victoria Beckham, supruga engleskog nogometaša i reprezentativca Davida, koji se trenutno oporavlja od povrede i operacije ahilove tetive, zbog čega neće nastupiti na skorašnjem Svjetskom prvenstvu.

Bračni par je angažirao Fullera 2003. godine, kako bi ovaj marketinški stručnjak njihova imena pretvorio u globalni brand, nakon što se Victoria odlučila posvetiti pjevačkoj solo-karijeri. Nakon njegovog angažmana, supružnici Beckham su izdali mnoge proizvode pod etiketom branda “dVb”, kao što su parfemi ili modni odjevni predmeti.

Oboje su zahvaljujući Fullerovoj kreativnosti postali znatno popularniji u SAD-u nego ranije, a Beckham je 2007. godine zaigrao u Los Angeles Galaxyju, u kojem godišnje zarađuje 25 miliona dolara, računajući ugovor s klubom, ali i, što je puno važnije, sve marketinške aktivnosti.

Fuller je napustio firmu Brand Beckham još 13. siječnja, jer je pokrenuo svoju vlastitu agenciju pod nazivom XIX Entertainment Limited. No, još uvijek je ostao stručni savjetnik za popularne šou-programe, kao što je American Idol. Vijest o njegovom napuštanju potvrdio je u utorak Britanski registar trrgovačkih društava.

Brand Beckham Limited napustio je još u decembru prošle godine i sekretar Peter Harris. Zamijenio ga je David Stead.