Nerazjašnjena smrt glumca
0

David Carradine umro tokom seksualne igre?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Smrt glumca Davida Carradinea, koji je u četvrtak pronađen mrtav u hotelskoj dobi u Bankoku, nastupila je gušenjem javljaju američki mediji.

Tajlandska policija špekuliše da je poznati glumac Carradine preminuo zbog seksualne igre koja je završila tragično. Naime, glumac je pronađen obješen u ormaru, a uže je osim oko njegovog vrata bilo vezano i za njegov ručni zglob, te genitalije.

Forenzičari smatraju da je smrt nastupila tokom masturbacijskog čina koji je uključivao vješanje kako bi se na trenutak zaustavio dotok kisika u mozak i pojačao seksualni užitak.

Kada je prije dva dana sobarica u ormaru u apartmanu luksuznog hotela Nai Lert Park u Bankoku pronašla tijelo sedamdesetdvogodišnjeg glumca smatralo se da je on počinio samoubistvo. No, nakon što nije pronađena oproštajna poruka, a glumčev menadžer Chuck Binder je uporno tvrdio da David nije suicidalna osoba, te su se uz to u medijima pojavile i špekulacije o mogućem ubistvu glumca, naređena je obdukcija.

Prema američkom zakonu o zaštiti privatnosti u medijima se detalji obdukcije neće moći iznostiti bez dopuštenja porodice preminulog, no kako javlja AP tijelo glumca će u Ameriku biti prebačeno za nekoliko dana, te će se vjerovatno tada i dobiti više informacija.

"Prema rezultatima dosadašnje istrage gotovo da sam siguran da je Carrdine podlegao tokom mastrubacijskog čina. Na to ukazuje način na koji je uže vezano oko njegovog tijela, a i sama činjenica da na sebi nije imao odjeće", kazao je Pornthip Rojanasunand direktor Instituta za forenziku na Tajlandu, dodajući da je smrt vjerovatno nastupila nesretnim slučajem, odnosno da je David tokom seksualne igre omču oko vrata pritegao čvršće no što je smio, te pri tome u potpunosti zaustavio dotok kisika u mozak što je rezultovalo gušenjem.

David Carradine, poznat po ulozi Billa u filmu ‘Kill Bill’ na Tajlandu je boravio na snimanju filma 'Stretch'.

On se tokom svoje dugogodišnje karijere pojavio u više od sto filmova, a javnost ga također pamti i po ulozi u seriji ‘Kung Fu’.