Mračna strana rock'n'rolla
0

Chris Martin: Droga i alkohol, Coldplay je sve to prošao

Sarajevo-x.com
Chris Martin
Chris Martin
Lider benda Coldplay i suprug glumice Gwyneth Paltrow priznao je da su on i članovi benda svojevremeno eksperimentirali sa drogom te se pretjerano opijali.

Iako je poznat po svom zdravom načinu života, lider Coldplaya ipak priznaje da su on i članovi benda okusili i mračnu stranu rock'n'rolla. Partijali su, pili i drogirali se, tvrdi Martin.

"Uspjeh i slava, alkohol i droge, sve smo to prošli. To su zamke koje proizilaze iz mnogo putovanja i izgubljenog vremena", kazao je 34-godišnji muzičar.

Martin kaže da mu je brak sa Gwyneth bio pravi blagoslov i našalio se kazavši da uopće nije loše kada te u kući dočekuje jedna oskarovka.

"To uopće nije loše, a kako starite i dobijate djecu, mnogo je više tuge u životu. U našoj se muzici to i reflektuje", kaže Martin, koji je nedavno izdao peti album s grupom Coldplay, Mylo Xyloto.

Članovi benda su poput porodice, a sve zasluge od komponovanja dijelimo na jednake dijelove.

"To znači da i kada neko prolazi kroz težak period ili ima neki problem, svi smo tu da mu pomognemo i pružimo podršku", kazao je Martin u intervjuu za britanasku radiostanicu Absolute Radio.