Borac za ljudska prava
0

Charlize Theron ranije deportovana iz SAD-a

Sarajevo-x.com
Američka glumica južnoafričkog porijekla Charlize Theron otkrila je da je sa 19 godina bila deportovana iz SAD-a jer je producirala dokumentarni film o Kubi, saznaju u petak američki mediji.

Prelijepa glumica izjavila je da je bila izbačena iz zemlje kao devetnaestogodišnja djevojka jer tada još uvijek nije imala američko državljanstvo.

"Na Kubi sam producirala i finansirala dokumentarni film koji se zvao 'East Of Havana' što je u SAD-u smatrano nepatriotskim i zbog toga sam deportovana", priznala je zvijezda filma "Monster" koja je za ulogu Aileen Wuornos u spomenutom filmu nagrađena Oscarom u kategoriji najbolje glumice.

Nekadašnja manekenka 2007. godine i zvanično je postala građanin SAD-a i sada jedva čeka da koristi svoj status američkog državljanina kako bi mogla protestovati zbog politčkih dešavanja, rata te kršenja ljudskih prava koja se dešavaju u toj zemlji.

"Uvijek sam bila vrlo otvorena kada su u pitanju moja politička shvatanja. Sa protestima sam sačekala dok nisam dobila američko državljanstvo. Uvijek sam se željela boriti za neki cilj i ne skrivam to. Ovo je sada moj dom i tu sam da ostanem", prokomentarisala je tridesettrogodišnja Charlize Theron.