Objave na Instagramu
9

Brojne slavne ličnosti sretne zbog Bidenove pobjede: Uspjeli smo!

A. B.
Poznati su svoju radost zbog pobjede podijelili na Instagramu
Poznati su svoju radost zbog pobjede podijelili na Instagramu
Ricky Martin, Samuel L. Jackson, Sharon Stone, John Legend i Chhristy Teigen, samo su neki od poznatih ličnosti koje su proslavile pobjedu Joea Bidena i Kamale Harris na američkim predsjedničkim izborima.

Radost zbog novog predsjednika i potpredsjednice Amerike, brojne slavne ličnosti su pokazale na Instagramu objavljujući videoklipove i fotografije, među kojima je bilo i onih originalnih koje su aludirale na stvari koje smetaju mnogim pristalicama republikanca Donalda Trumpa.

Jedna od takvih objava bila je i fotografija glumca Samuel L. Jacksona. Naime, on je na Instagramu objavio komičnu fotografiju na kojoj se nalazi on iz neke od scena na filmu, a iznad koje stoji šaljiva, ali snažna poruka.

"Oni nisu stvarno ljuti na Joea, oni se ljute zbog te boje", napisano je iznad fotografije aludirajući na sve one koji podržavaju Trumpa, ali i na to da Biden ne pravi rasnu razliku.

Samuel L. Jacksonu su se u čestitkama Bidenu pridružile i ostale kolege i kolegice među kojima su Sharon Stone i Chelsea Handler.

Sharon Stone je i ranije otvoreno podržavala Bidena, a nakon proglašenja njegove pobjede na izborima, objavila je video kada je Barack Obama proglašen za predsjednika Amerike zahvaljujući državi i cijeloj naciji jer je demokratija pobijedila.

"Objavljujem ovaj video jer želim da naša nacija vidi i čuje kakvo dostojanstvo imamo kada se demokratija čvrsto drži", napisala je Sharon Stone u opisu videa.

I glumica Chelsea Handler nije krila zadovoljstvo zbog Bidenove pobjede pa je objavila fotografiju naslova iz New York Timesa gdje piše da je "Biden pobijedio Trumpa", a uz nju je stavila i prikladan opis.

"Uradili smo to. Sada je demokratija na sceni i jedni drugima zbog toga trebamo zahvaliti. Podržimo jedni druge i odvedimo našu zemlju u sljedeće poglavlje, naš posao nije završen", poručila je Handler.

Svoju radost zbog ishoda izbora pjevačica i glumica Jennifer Lopez je pokazala objavljujući video s jednog od svojih nastupa na kojima pleše navodeći "kako je trenutno u takvom raspoloženju zbog pobjede Joea Bidena i Harris.

Pjevač Ricky Martin koji je bio uključen u Bidenovu kampanju, objavio je fotografiju na kojoj se nalazi s Bidenom te se ispod nje zahvalio njemu i potpredsjednici Kamali Harris.
"Joe Biden, hvala vam na vašem integritetu i politici ujedinjenja. Kao Portorikanac, čast mi je što sam s vama i vašim timom radio na ovoj teškoj kampanji. Mogao sam iz prve ruke osjetiti vašu strast koja je inspirativna i zarazna. Čestitam i gospođi, izabranoj potpredsjednici Kamali Harris na stvaranju historije i za prikazanu gracioznost čak i pod pritiskom. Sada počinje još teži posao, ali zajedno smo u ovome", poručio je Ricky Martin.

Čestitkama se pridružila i pjevačica Miley Cyrus koja je objavila zanimljiv video Joea Bidena i Kamale Harris navodeći kako je "nastupilo slavlje u SAD-u".

Muzičar Tommy Lee koji je ranije najavljivao da će se preseliti u Evropu ako Trump pobijedi, na Instagramu je objavio fotografiju boce na kojoj je napisana poruka Mahatme Gandhija da je "svijet umoran od mržnje". "Mnogo je posla pred nama, ali ljudi su progovorili i sada imamo povjerenje cijelog svijeta. Opravdat ćemo ga", napisao je Tommy Lee.

Fotografiju na kojoj je zagrljena s Joeom Bidenom objavila je pjevačica Lady Gaga poručivši da su on kao novi predsjednik, Kamala Harris i američki narod dali svijetu jedno od najvećih ljudskih djela koje je čovječanstvo ikada vidjelo - dobrotu i hrabrost.

"Ništa drugo, osim ljubavi prema našem vrhovnom zapovjedniku i prvoj ženskoj potpredsjednici izabranih u Bijelu kuću", napisala je Lady Gaga.

Povodom pobjede oglasio se i slavni par pjevač John Legend i manekenka Chrissy Teigen.

John Legend je objavio video sa svog koncerta u Philadelphiji na dan izbora poručivši da je tu rođena demokratija.

"Hvala Philadelphija što si pokazala demokratiju na jedan epski način", napisao je John Legend.

Njegova izabranica Chrissy Teigen je objavila fotografiju s Kamalom Harris i s oduševljenjem joj poželjela dobrodošlicu.