Pisao o religioznosti
671

Božo Vrećo: Boga nisam iznevjerio, ljude jesam jer nisam bio poput njih

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Božo Vrećo je na društvenim mrežama otkrio kome je posvetio pjesmu "Sevilja" koju će danas objaviti te otkrio detalje iz svog privatnog života.
"Pjesma 'Sevlija' je posvećena mojoj neni Hamdaginici, u čijim dimijama je uvijek bilo toplo gnijezdo za moju tršavu glavu i kosu što se, kako bi ona rekla, lokna pa onako neukrotiva pada niz njena koljena k'o neke divlje rijeke što im ne znaš ni početka ni kraja, a one teku i šume poput pjesme iz djetinjstva što je zviždućeš niz mahalu i tako cijeli bogovetni dan. U tim naboranim dolinama njenih šarenih dimija skrivale su se sačuvane najukusnije karamele i poneka hurma" započeo je. Dodao je kako je njegov dedo nekoć s došao s hadža i svima donio darove, a na zid stavio tapiseriju Kaabe. Božo je tada imao pet godina i upitao je nanu ko tu živi. Ona je tiho rekla: "E moj sinko, onaj što nas čuva odozgo i pazi na nas. Njegova ti je ljubav veća od svih nas da se saberemo i njegovo je sve pa i mi sami, a vidiš šta nas ima, k'o mrava."

"Ove karamele, neno, jesu li moje ili Njegove? Nasmiješila se. 'Tvoje su, ali moraš slušati i dobro učiti, jer to ti je nagrada, sve ti to On daje kad si dobar.' I tako sam cijelog života i bio dobar i kad su me gazili i vrijeđali i prijetili i lomili i upirali prstom u mene i spoticali. Znao sam da sve dobro u mom životu, Njegova je zasluga i od Njega samog nagrada mi jer nisam posumnjao u Njega i nisam ga iznevjerio. Ljude jesam jer nisam bio poput njih... Možda jednom dobrota bude mjerilo ljubavi, možda još jednom moja nena dođe mi u san i puhne u moje dlanove i prouči tihe sure Ihlas, Felek i Nas da zaboravim na ovaj svijet zla koji prkosi i izrastem samo u jedno - drvo poznanja dobra i zla čiji plodovi skriveno i tiho i dana, kao i vijekovima unazad, padaju ka nebu i postaju zvijezde", objavio je.

Kao što je poznato, tetovaže su Božin zaštitni znak. Ima ih skoro po cijelom tijelu, a nedavno je objavio da je istetovirao riječ "Bog".

"Ćirilično Miroslavljevo pismo ovaj put i ta tri slova koja nose svu težinu svijeta, posebno ovog krvavog kojeg gledamo, živimo, osjećamo i suosjećamo. Ostaje molitva Njemu, samo Njemu", napisao je.