Otkazala turneju
111

Bolest bi mogla biti kraj karijere Celine Dion: Izvor tvrdi da pjevačica trpi ogromne bolove

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Celine Dion je najavila otkazivanje svoje turneje "Courage World Tour", a izvor blizak pjevačici je za CNN kazao kako "vjerovatno više nikada neće biti na turneji".
"Ona trpi jake bolove", rekao je izvor za CNN, "Svakodnevno radi fizikalnu terapiju".

"Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati", objavila je pjevačica na društvenim mrežama, "Zaista naporno radim da povratim svoju snagu, ali turneje mogu biti veoma teške čak i kada ste 100 posto spremni. Nije fer prema vama da stalno odgađam nastupe, i iako mi to slama srce, najbolje je da sada sve otkažemo dok zaista ne budem spremna da se ponovo vratim na scenu. Želim da svi znate, ne odustajem… i jedva čekam da vas ponovo vidim!".

Dion je odgodila nekoliko nastupa u decembru nakon što je objavila da joj je dijagnosticiran sindrom ukočenosti, stanje, kako je rekla, koje joj ne dozvoljava "da pjeva na način na koji je navikla".

Poremećaj je "rijedak, progresivni sindrom koji pogađa nervni sistem, posebno mozak i kičmenu moždinu", prema Američkom nacionalnom institutu za neurološke poremećaje i moždani udar.

"Dok još učimo o ovom rijetkom stanju, sada znamo da je to ono što izaziva sve grčeve koje sam imala", rekao je Dion tada.

"Nažalost, ovi grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad uzrokuju poteškoće kada hodam i ne dozvoljavaju mi ​​da koristim glasne žice da pjevam na način na koji sam navikla", pojasnila je.