Showbiz
5

Bernie Ecclestone zabrinut zbog finansija: Zet mu troši 4,4 miliona eura godišnje na umjetnine

Klix.ba
Milijarder i šef Formule 1 Bernie Ecclestone ne gaji velike simpatije prema svome zetu Jamesu Stuntu koji je oženio Petru. Za njegov ukus, James troši previše novca. Tako je za godinu dana potrošio 4,4 miliona eura na umjetnost.

Bernie je i ranije kritikovao kćerke Petru i Tamaru da troše previše njegovog bogatstva, koje je procijenjeno na više od tri milijarde eura, na brze automobile, velike kuće i dizajnersku odjeću. A sada na grbači ima i zeta koji je prošlog mjeseca kupio Lamborghinija od 3,9 miliona eura kako bi ga dodao svojoj kolekciji u kojoj se nalaze i Rolls-Royce Phantoms, Bentleys, Ferrari 250 LM i još nekoliko ostalih.

Bernie je ranije izjavio kako je analizirao pozadinu i finansije Stunta prije nego je oženio petru, ali da nije pronašao ništa što bi ga zabrinulo. Tajkun sada želi povratiti kontrolu nad porodičnim finansijama.

James je kolekcionar, filantropista i biznismen. Ima najveću kolekciju Petrus vina u SAD-u uz vina Romanee-Conti i Le Pin. Posjeduje i Chateau Lafitte Rothschild vina iz 19. stoljeća. Osim vina, skuplja i umjetničke slike, posebno od umjetnika kao što su Peter Lely, Godfrey Kneller, Picasso i Degas, Monet, John Constable, Thomas Gainsborough, Joshua Reynolds, Titian i Thomas Lawrence. U 2013. godini uzburkao je javnost kada je predstavio najskuplju sliku na svijetu od Vana Dycka vrijednu 15,6 miliona eura.

Prošlog mjeseca, Bernie je platio 82 miliona eura za dom u Chelesau u kojem žive Petra, James i njihovo troje djece.

Petra i James su u braku od 2011. godine