Neobičan način hranjenja djeteta
0
Alicia sažvače hranu pa nahrani sina iz usta
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hajd nek ga hrani kako hoce, ali zasto video, zasto? nema uloga, ne pise se o njoj? zao mi djeteta, zar njega da koristi da se promovise? :(
neobican vama, generaciji 21 vijeka jeste li znali da meso ne dolazi iz mcdonaldsa, nego se krava ubbije i raskomada?
Vazda mi je izgledala kao glupača a sada je to i potvrdila. Nekim ljudima bi naprosto trebalo zabraniti da imaju djecu.
Pa neki dan je \"ona\" pojela posteljicu nakon poroda, radi toga da rijesi postporodjajnu depresiju i dobije nekakve potrebne sastojke. Ova evo sad zvace prije bebe. Ljudi, danas nas zasipaju takvim glupostima da to nije normalno. Pored ovih idiotskih primjera, i vecina toga sto \"naucnici\" porucuju su gluposti teske. No streberi medju nama, kojima je TV najveca skola, to uzimaju zdravo za gotovo i sire okolo.
IgA se nalazi i u slini
Al se malom oci sjaje :) ! Ko zna sta mu ova drolja trpa u usta, mozda kakve trave :) ! Mali sav happy, na kraju videa pade, ko napusen :) !
Mene je mama tako hranila, pa sam ispao ovako pametan momak. Hi hi..dimitrijevići ja sam opet na terapiji. Saraj\'vo šampion hi hi...
Antitijela se ne mogu prenositi slinom. (gdje vi draga djeco učite biologiju) :-) Antijela se prenose samo putem krvi i mlijeka. A pošto mu transfuziju ne može davati, onda ostaje samo dojenje..ovo balavljenje nema nikakve svrhe, osim da dijete fasuje neku infekciju.
ovo se radilo do prije 50-100 godina (a u dobrom dijelu svijeta se jos uvijek radi) i to te zabrinjava kao neki obicaj iz proslosti a sta mislis o religijama koje poticu iz kamenog doba?
tako sam i ja hranila svoju kcerku,sto vam je to neobicno.... to je normalno
tako se bebama prenose majcina anti-tijela kada prestane dojiti
ja ne znam gdje ti vidis da neko nesto preporucuje ovo nije debata da li je ovo preporucljivo za stanovista imunologije ili ako bas hoces i morala nego je stvar je da se sada iscudjavamo necemu sto nas je odrzalo sve do jucer i sto je sve do jucer bilo nesto sasvim normalno
Slina je jedno, a bakterije koje žive u ustima skroz drugo. Odraslim osobama to ne smeta, čak je i poželjno da razmjenjuju pljuvacne sokove zbog jačanja imuniteta, zato se i valjda volimo toliko ljubiti. Ali ovdje je riječ o malom djetetu kojemu još nije razvijen imunitet, tako da ovo za njega može predstavljati opasnost od infekcije.
Ja tebi fino napisao šta su ljudi \'\'RADILI\'\', ali ovo je ipak 21. stoljeće...Meni je ovo žešći d.ebilizam, da majka to radi svome djetetu. A ti meni o moralu pričaš. Čovjek kao vrsta treba da napreduje valjda, zato i jeste ČOVJEK, a ne da nazaduje, inače odosmo u neku stvar.
Ne pricajte gluposti, slina je jedna od najciscih izlucevina tijela, sadrzi imunoglobuline koji stite nas organizam od unosa bakterija u tijelo.Ne vidim ovdje nista lose jer je hrane donekle obradjena pa je i bebi lakse.
Zapostavljas cinjenicu, da je evolucija uticala na imunoloski sistem covjeka, tako da nismo otporni kao sto su bili Neandertalci. Nije preporucljivo prenositi bakterije odraslih na djecu. To ne jaca njihov sistem, naprotiv, moze doci do poremecaja. Ako se tebi kameno doba cini privlacnim, ti se onda ogrni jelenovom kozom i popni se na drvo. Ekskluzivna slika na naslovnoj strani stampe ti ne gine.
E odoh sad u McDonalds po komad krave. Njam Njam.