Dario Cvitanić predlaže
0

'Ajax treba promovirati polugole djevojke'

Totalsport
Dario Cvitanić, 24-godišnji argentinski nogometaš hrvatskih korijena, pobudio je zanimanje nizozemskih medija nakon izrečenog mišljenja o predstavljanju dresova.

Nedavno je Cvitanić, zajedno s još nekoliko suigrača, promovirao nove Ajaxove dresove za sljedeću sezonu, ali je poslije svečanosti ispričao okupljenim novinarima kako to i nije prava reklama za klub, odnosno novi dizajn dresova. Ispričao je da su njegova iskustva u Argentini daleko provokativnija, uspješnija i medijski isplativija.

  • Nogometni klub Lanus je počeo s takvim navikama, a poslije su ga u tome pratili svi. Naime, na predstavljanju dresova se pojave mlade djevojke, redom poznati argentinski foto-modeli koje pred novinare i okupljene izađu polugole, odnosno na golom tijelu iznad prsa se naslika novi dres dotičnog kluba - govorio je Cvitanić, te na YouTubeu pokazivao nizozemskim novinarima o čemu priča.

  • Boca Juniors i River Plate su prihvatili takve standarde, te na svoja predstavljanja novih dresova zovu samo vrhunske argentinske top modele. Florencia "Flopy" Tesouro (zvijezda tamošnjeg Big Brothera) je najpoznatija među njima. Manekenkama i top modelima odgovara takva promocija, a klubovi dobiju ogromnu gledanost - rekao je Cvitanić, a prenosi nizozemski tabloid HetParool.

Top modeli su, primjerice, u sjenu bacili takve nogometne zvijezde kao što su Zinedine Zidane i Enzo Francescoli. Naime, River Plate je jedne godine pozvao nekadašnjeg francuskog i urugvajskog nogometaša da budu "manekeni", ali su gledatelji iz protesta tražili djevojke.