Svi čekaju Čolu
162

Sarajevo spremno za dernek: Saobraćaj u centru obustavljen, sigurnost na nivou

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Završene su posljednje pripreme za javni doček 2018. godine u Sarajevu na Marijin Dvoru gdje se za nekoliko sati očekuje okupljanje hiljada građana Bosne i Hercegovine i turista.

Za najveći večerašnji spektakl u Sarajevu zadužen je legendarni Zdravko Čolić Čola koji će se na binu na Marijin Dvoru popeti oko 22:30 sata. On će hiljade prisutnih, očekuje se, zabavljati do kasno u noć. Publiku će prije Čole zagrijati sarajevski bend Last Location i DJ Drop Department. Zvanični program će započeti u 21 sat.

Organizatori javnog dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH posljednjih dana su vršili obimne pripreme kako bi Sarajevo i ove godine svojim građanima i gostima poklonilo najveću zabavu u regiji.

Nakon nezaboravne prošlogodišnje proslave uz Dinu Merlina te ovogodišnji koncert Čole, Sarajevo se zasigurno može smatrati novogodišnjim centrom regije. Nezaboravnoj prazničnoj atmosferi u Sarajevu doprinijet će i koncert popularne grupe Crvena jabuka prve noći 2018. godine.

Saobraćaj na Marijin Dvoru blokiran je od 17 sati, a vozači se preusmjeravaju na alternativne pravce. Potpuna obustava saobraćaja u ovom dijelu Sarajeva trebala bi trajati do tri sata ujutro. Podsjećamo da je i tramvajski saobraćaj preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. Vozači se savjetuju da koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu.

Veliki broj policajaca raspoređen je širom grada. Oni će se tokom večeri brinuti o sigurnosti građana. Ekipe Hitne pomoći također su spremne intervenisati u slučaju potrebe.

Tačno u ponoć sarajevsko nebo će prekriti vatromet, a glavnim gradom BiH će odjekivati Čolini hitovi.