Priroda oživjela
29

Russell Crowe pokazao kako nakon kiše izgleda njegovo požarom uništeno imanje

S.H.P.
Foto: AFP
Foto: AFP
Holivudska zvijezda Russell Crowe pokazao je nevjerovatan uticaj kiše koja je pala za vikend u Australiji. On je na svom Twitter profilu pokazao i kako je izgledalo njegovo imanje nakon što ga je uništio požar.

Naime, ogroman požar pogodio je selo Nana Glen, koje se nalazi oko 25 km sjeverozapadno od luke Coffs, u novembru prošle godine uništavajući kuće i zemljišta.

Crowe posjeduje 400 hektara zemlje oko tog područja. Kazao je kako je jako sretan što je njegov dom spašen. Iako je prvobitno požar ostavio pustoš, kiša koja je pala za vikend transformirala je njegovo imanje. Od sasvim spaljene zemlje i šume, do prekrasnog proplanka koji je ponovo počeo bujati.

"Moje imanje prije deset sedmica nakon što ga je požar poharao i jutros nakon što cijeli vikend padala kiša", napisao je glumac.

Glumac u vrijeme požara nije bio u Australiji, ali se vratio kući kako bi uvidio koliku štetu je imanje pretrpjelo i kako bi organizirao čišćenje.

Crowe je proteklih mjeseci otvoreno govorio o požarima u Australiji, a na svojim profilima (Twitteru i Facebooku) je prikupljao pomoć za požarom pogođena područja. Na taj način poticao je i druge da doniraju novac, čak je i dodjelu Zlatnog globusa iskoristio da pošalje snažnu poruku o klimatskim promjenama.

Holivudski glumac nije bio tu da lično preuzme nagradu, ali je Jennifer Aniston pročitala govor umjesto njega. Osim toga sve vrijeme je pružao podršku hrabrim vatrogascima koji su se borili s vatrenom stihijom.