U Zemaljskom muzeju
38

Rezervišite nedjelju za sjajni OREA Art Market, sajam kreativaca tradicionalno otvara Amra Džeko

I. B.
Bliži se ovogodišnji OREA Art Market
Bliži se ovogodišnji OREA Art Market
Tradicionalno izuzetno posjećen, a ove godine s posebnim iščekivanjem, ljetni OREA Art Market poziva vas da provedete nezaboravnu nedjelju u prelijepom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Ove nedjelje, 11. juna, u periodu od 11 do 18 sati Botanička bašta Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu bit će mjesto okupljanja više od 50 domaćih i kreativaca iz regije, koji su pripremili svoje unikatne proizvode.

OREA Art Market otvorit će sjajna Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA platforme kojoj će se na sceni pridružiti brojni gosti i prijatelji Marketa.

Amra Džeko otvoriti će i ovaj OREA Art Market
Amra Džeko otvoriti će i ovaj OREA Art Market

"Očekuje vas zabava uz dobru muziku, ukusnu hranu, bogatu ponudu pića, nagradne igre, brojna iznenađenja, te nezaobilazan shopping u predivnom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja", ističe Amra koja vas poziva da obavezno posjetite OREA Art Market.

OREA Art Market
OREA Art Market

Šta vas sve očekuje na marketu saznajte u nastavku.

Dječiji kutak

Najmlađi će se zabaviti uz ukupno devet radionica u Dječijem kutku, a sponzor Telemach će u svom kutku omogućiti super zabavni facepainting, konzolu sa video igrama i crtiće, a za pravi spektakl će se pobrinuti mališani iz udruženja Alden S.46 koji će u 14 sati izvesti dječiju predstavu "Pinokio". Tokom druženja i brojnih aktivnosti najmlađi će zasladiti slatkišima Laste i Vispaka, a svoje rukotvorine izrađene na radionicama s ponosom mogu ponijeti kao suvenir i trajnu uspomenu na divno provedeno vrijeme.

Kreativci iz BiH i Hrvatske

Centralni dio događaja su kreativci, ove godine njih 50 sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske, koji će vam pružiti priliku za vrhunski shopping. Od odjeće i obuće, torbi, nakita i modnih dodataka, do igrački i drugih proizvoda - jedinstveni su proizvodi koje želite imati. Dodatna pogodnost su novi proizvodi, značajni popusti na cijene, te limitirane edicije koje možete kupiti samo na OREA Art Marketu i nigdje više.

Zahvaljujući saradnji s UniCredit bankom, željene proizvode, osim gotovinom, možete platiti i kartično, a Visa kao platni partner OREA Art Marketa je pripremila dodatne pogodnosti za sve one koje koji plaćanje obave Visa karticom.

Zabava i umjetnički sadržaji

Za dobru muziku pobrinut će se prava dama za deckovima - DJ Nadja Si. Uz sjajnu atmosferu možete uživati u obilasku botaničkog vrta gdje ćete osim stećaka i 1.700 vrsta biljaka, od kojih su neke endemske vrste, imati priliku uživati u umjetničkim izložbama Alise Teletović i Kasje Jerlagić te umjetničkoj instalaciji "live painting" Dženete Isović na temu "Bašta Zemaljskog muzeja" kao i vrhunskim skulpturama Aiše Kečo.

Društveno odgovorni karakter

Sav prihod od ulaznica, kao i 5 posto od ukupne prodaje bit će donirani udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a na ovaj način u okviru OREA Art Marketa do sada je prikupljeno više od 33.000 KM. Također, u akciju podrške uključio se i BinBin, pa će tako sav prihod od vožnji u nedjelju do 15:00 sati biti usmjeren za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

OREA Art Market su podržali: Kanton Sarajevo, Općina Centar, platni partner Visa, UniCredit bank, Bingo, Telemach, Lutrija BiH, bin bin, MonetizeAd, Lasta, iNovine, Vispak, Visit Sarajevo, Peugeot AC Blok, Leda, Franck, Gama AA Security i Intea BH štamparija.

Medijski pokrovitelji Art Marketa su portal Klix.ba, Gracija, Bonjour, RSG radio i Antena radio.