Zabava do jutra
319

Prošetali smo ulicama tokom posljednje večeri Sarajevo Film Festivala

D. Be.
Posljednje večeri 27. Sarajevo Film Festivala zabava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ne jenjava. Ulice, restorani, kafići i klubovi su prepuni, a provod će se kao i prethodnih noći nastaviti do ranih jutarnjih sati.

Projekcijom filma "Toma" završio je 27. SFF koji se nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije ponovo na velika vrata vratio na scenu filmske industrije, a automatski Grad na Miljacki ponovo pozicionarao kao top destinaciju za noćni život tokom najveće filmske smotre Jugoistočne Evrope.

Na sarajevskim ulicama večeras su dotjerane dame i muškarci koji uživaju u bogatom sadržaju koje pružaju ugostiteljski objekti i improvizirani "klubovi" pod otvorenim nebom koji prorade posebno za Sarajevo Film Festival.

Karakteristično za SFF, veliki broj mladih do ponoći se zabavlja u parku prekoputa BKC-a uz DJ-ja odakle kreću u noćne pohode. Oni stariji ili pak najmlađi uživaju u šetnji ili piću u "mirnijim" dijelovima centralnih ulica.

Fotoreporter portala Klix.ba večeras je prošetao od Narodnog pozorišta do Hotela Europe tzv. Festivalskom ulicom, a zatim Štrosmajerovom, Ferhadijom i Titovom. Šta je zabilježio pogledajte u 28-minutnom videu.