Novogodišnje poruke poznatih
0

"Prestanite pušiti u svakom smislu i kontekstu"

Sarajevo-x.com
Dino Šaran
Dino Šaran
Nova 2010. godina je pred vratima. Ovo je vrijeme odluka, mijenjanja načina života, sanjarenja o planovima za narednu godinu, vrijeme kada zaboravljamo na sve ružne stvari i jedni drugima upućujemo lijepe riječi uz obavezne iskrene čestitke za što uspješniju i bolju godinu koja dolazi. Pročitajte kakvi su planovi, želje i odluke poznatih bh. ličnosti, ali i njihove čestitke upućene građanima BiH.

"Građanima Bosne i Hercegovine želim sretnu Novu godinu uz želju da prestanu pušiti u svakom smislu i svakom kontekstu, a moja novogodišnja odluka je također da prestanem pušiti", kazao je 'u svom stilu' Dino Šaran, frontmen benda Letu štuke.

Sretnu Novu godinu građanima BiH je poželio i Almas Smajlović član benda Erogene zone, ali i poručio da budu pametniji u narednoj godini i paze koga će izabrati na predstojećim izborima.

"Nemam običaj da donosim novogodišnje odluke, no svakako planiram da u narednoj godini, odnosno do proljeća objavimo singl. Građanima BiH u 2010. godini želim najviše ljubavi, malo više posla, naravno s tim i malo više novca i svakako zdravlja. Poručio bih im da budu pametniji u izbornoj godini, da razmisle o tome koga će izabrati, jer i sami vide u kakvoj se trenutno situaciji nalazimo", kazao je Almas za Sarajevo-x.com.

Sličnu poruku Bosancima i Hercegovcima je uputio i Brano Jakubović, jedan od članova i osnivač grupe Dubioza Kolektiv.

"Želja mi je da do proljeća završimo i objavimo novi album i naravno da on bude dosta uspješniji. Ustvari, izdavanje albuma je nešto što se mora učiniti do proljeća i u tom svjetlu i vidim narednu 2010. godinu. Naravno, želim da godina koja dolazi bude potpuno drugačija od 2009., antirecesijska, da ljudi izađu na izbore i da svojim glasom promijene trenutnu situaciju", kazao je Brano.

Uspješnu i produktivnu 2010. godinu građanima naše zemlje poželjela je i Ivana Brdar, harizmatična članica grupe KillingJazzHardCoreBaby.

"Moje novogodišnje odluke ili planovi za narednu godinu su da sa bendom odem na turneju u susjedne zemlje, da snimimo materijal za drugi album, ali naravno i to da u predstojećoj godini završim fakultet. A šta bih građanima poželjela i poručila? Da budu produktivni, ludi, da ne budu agresivni i naravno da se što više seksaju", istakla je Ivana.

Sreću i dobro zdravlje Bosancima i Hercegovcima je poželio i legendarni Halid Bešlić.

"Na prvom mjestu je zdravlje, a zatim red rad i disciplina. A, ja nekih većih želja za 2010. godinu nemam... Da pjevam i to je sve", kazao je Haild.

Ulazak u novu deceniju za Amelu Radan, direktoricu modne agencije, modnu menadžericu i mentoricu brojnih dizajnera i modela predstavlja i novu životnu fazu.

"Poželjela bih svim građanima da u 2010. godinu uđu s optimizmom, a isto ću učiniti i ja. Nova decenija za mene znači i novu fazu života koju ću započeti na dosta mirniji i drugačiji način", kazala je Amela.