Muzika
0

Zlatan Fazlić Fazla pokrenuo web stranicu

Sarajevo-x.com
Proslavljeni bosanskohercegovački kantautor, kompozitor i tekstopisac Zlatan Fazlić Fazla konačno je dobio svoju web stranicu. Stranica je bogata raznim sadržajima koji uključuju Fazlinu biografiju, tekstove pjesama, download pjesama, video spotove, fotografije i dr.

Oficijelna Fazlina web stranica nalazi se na adresi www.zlatanfazlicfazla.com.

Zlatan Fazlić je za posljednjih deset godina snimio četiri autorska CD-a: Jalija (1994), Ode Mujo u mornare (1997), Anđeli (1999) i Made in BiH (2004).

Najpoznatije kompozicije sa tih albuma su: Baščaršijska, Ode Mujo u mornare, Pleši, Blues, Vedro jutro, Psst ššš, Ne postoji ljubav, Ko je kriv, Anđeli, Moj grad, Jalija, Mahala, Prošla je još jedna godina, Mozart, Umoran sam, Poljubi me draga, kao i pjesme Stari, Pjesma za Davora, Mliječni put, Četiri mladića...

Kao kompozitor i tekstopisac predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Eurovision Song Contest 1995 u Dablinu, u Irskoj. Njegovu pjesmu Dvadeset i prvi vijek pjevao je pokojni Davorin Popović. Zlatan Fazlić je godinama bio uključen u bosanskohercegovačke izbore za Eurosong, bilo kao autor ili član žirija.

Zlatan Fazlić Fazla jedan je od najplodnijih muzičkih autora na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove pjesme izvode mnogi popularni izvođači pop, rock i folk muzike kao što su: Davorin Popović, Kemal Monteno, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Teška industrija, Crvena jabuka , Tifa, Boris Novković, Danijela, Severina, Dado Topić, Aki Rahimovski, Alen Vitasović, Saša Matić...

www.zlatanfazlicfazla.com