Komentari (181)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je tako onda uradi nešto za "svoj" grad, održi humanitarni koncert npr, obnovi skenderiju ili nešto slično. Svi se sjetite "svog" grada kad treba pare uzet´! ccc
@Irreligionist U pravu si ali, nije riječ o tome. Dužan je on Sarajevu, gradu koji je od njega napravio mužičku legendu.
@Irreligionist Pametuj ti koliko hoćeš ako ti to predstavlja zadovoljstvo ali zaboli njega za Sarajevo, doš´o samo da uzme pare!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Colicu, sve se odavno kod nas izopacilo, pa i tvoj rodni grad.
Ne napušta se rodni grad kad je najteže(JNA srpska agresija 92-95), a još manje se ide na stranu koja je ubijala djecu i građane Sarajeva. Čola vlašino! PS: možda je zdravko rođen u Sarajevu ali su mu se roditelji doselili u Šeher iz istočne Hercegovine, tako da je i on dijete došlja ;)
Zloćo, bivši Sarajlija :)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ove degutantne pojave su normalne kad ih organizira Faruk Drina. Uzasavam se takvih ljudi. Nemoralnih, dvolicnih, nepostenih....Tog prilicno niskog individuuma sam upoznao, uvidjajuci tom prilikom da bi ovaj grad bio puno kvalitetnije mjesto za zivot bez "rodjenih" sarajlija... Nazalost. Takvi ljudi, jer nemaju nikakvih kvaliteta potezu tu glupu odrednicu koja samo ide u prilog kolektivnom primitivizmu.
Ovo je pravi Bosanski pravoslavac !
Svi ovi majmuni koji pisu da je Cola cetnik i izdajica su bili na Breninom koncertu, i zao im sto ne dolazi ponovo neka cigancurina da pravi koncert tipa seka,ceca, meca...
Sve je to lijepo, divno krasno, samo su mu brate dragi karte preskupe.
Zdravko Čolić će održati koncert u Zetri i napunit će dvoranu građanima Sarajeva. Ne znam zbog čega polemike? Ne znam šta vam je Z.Č. skrivio? On je pobjegao od rata kao i mnogi što su pobjegli iz raznih razloga. Ne vidim ništa sporno u tome. Neki zamišljeni zidovi se moraju rušiti. Dobrodošao Čola!
Samo u Sarajevu, oni koji su zbrisali 92, sad pri povratku govore: Ja sam rodjeni Sarajlija....hahahahahahahahaha Valjda ih to kao treba amnestirati....hahahahahahahahahahah
Dobar čo'ek. Kad god ima koncert u Sarajevu, nikad ne zaboravi spomenuti koliko ga voli. :sarcasmon:
Navijač BiH, ista država, ali sa Ustavom iz 1974. koji je davao velike ovlasti republikama.Kako mu je prebivalište bilo u BiH, a KZ je prodaja deviza odredjena kao krivično djelo, razgulio je u Srbiju, jer u KZ Srbiji, prodaja deviza, nije bila krivično djelo.Ukratko, republički zakoni su različito tretirali ovu materiju.U BiH-kao krivično djelo, u Srbiji-kao prekršaj.i
Nisam znao da se zakon tako razlikovao. Puno ti hvala za tu informaciju. Jesi li ti iz SA?
Jesam.Rodjena u Sarajevu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zaharije Colakovic
jbt vi ste napaceni s ovim komentarima al nenormalno , ne pricajte u prazno vise, zna se kad se o tome raspravlja sigurno ne kad se prica o koncertu na koji ce otici vas 90%
N_Quit jel ti i sada u SA zivis? Dobro poznajes ovu zadnju historiju. Koje si godiste ako smijem da pitam.
Ja ga volih još u obdaništu i poštujem njegov prijeratni rad, ali bih mu debelo savjetovala da zaboravi Sarajevo u kojem je živio, jer ga odavno više nema..
Kao što nema ni Zagreba, Beograda, Mostara, Vukovara....Zašto samo Sarajevo ?
Svugdje se sve promjenilo. Pa i Sarajevo. Ja bih ipak rekao, najmanje Sarajevo!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
moze li se ovdje poruka poslati (nekom drugom profilu)?
Možeš, preko foruma. Nađeš dotičnu osobu preko nicka i pošalješ poruku :)
Cola je bio potpuno neutralan. I dan danas kaze za sebe da je ekonomista i Sarajlija. Nista manje, nista vise. Nece da se upredjeljuje u bilo kakvu sortu. Mudar potez jer se svugdje dobrodosa. Kad je bio onaj belaj na Kosovu i kad je NATO bombordovao Srbiju, svi su pjevaci u znak protesta ukinuli sve nastupe po diskotekama i slicno. To je trajalo negdje oko mjesec do dva (ne sjecam se vise) ali se sjecam da sam u tom periodu bio na njegovom koncertu u Njemackoj. Kasnije su ga blatili zasto se jedino on nije prikljucio tom bojkotu. A s druge strane vidim da se ovdje i diskutuje o njegovom bh. patriotizmu. Dobro covjek voli Sarajevo, svoj grad. Al to je sve. U njemu patriotizma nema. Covjek je biznismen kojeg to ocigledno ne zanima.
On ne voli svoj grad , već sebe.Šutio je onda kada je morao govoriti. Bio je nemoralan i nečovječan u ružno vrijeme.I nastavio je tako.Nema ništa gore od šutnje u vrijeme kada se mora govoriti. I tako od 1984 i dojave da će vraćajući se s koncerta u Prištini, biti uhapšen u Sarajevu.Samo je promijenio pravac leta .I šutio i šuti; a vi mu plješćite.
Hej Artemida, ja mu ne pljescem. Ja ga ne volim. Nit ga mrzim. Ali necu da krivim jer je bilo mnogo gorih. Ovaj je grad svasta rodio. Tako i licemjera i lazova. A to sto je sutio....ma sutjeli su svi....ko je smijo u BG-u zinut. Eto mogao je Balasevic pa u robiju.
Colicu je dobio pare za koncert pa sada ............ 8=========D
AtomacTop-seventh, valja biti pošten.Nije razgulio 1992. već je 1984 godine pobjegao u Beograd zbog krivičnog djela trgovine devizama, pa mu je prijetilo hapšenje.
Hej Artemida, cuo sam davnih danaza tako nesto slicno, ali nekako nisam vjerovao. Navodno da je cak i nesto odlezao. ALi ne kontam sta ce ga spasit bijeg u BG. Ista drzava. Nije bio pobjegao u Italiju.
Pa ako mu je prijetilo hapsenje bio bi uhapsen u Beogradu isto ko i u Sarajevu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)