Večeras u Mostaru
0

Zdravko Čolić najavljuje spektakularan koncert

Sarajevo-x.com
Jedna od najvećih muzičkih zvijezda na prostorima bivše Jugoslavije Zdravko Čolić večeras će održati spektakularni trosatni koncert pred mostarskom publikom na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Popularni Čola predstavit će pjesme sa novog 12. po redu albuma "Zavičaj", koji se na tržištu pojavio krajem 2006. godine, a zapjevat će i hitove koji su ga proslavili.

Album "Zavičaj" nastavlja tradiciju etno-pop zvuka, koju Čolić redovito njeguje na svojim albumima u zadnjih dvadesetak godina. Među pjesmama inspirisanim Sarajevom, Bosnom i tamburašima izdvajaju se pjesme : "Bembaša", "Merak mi je", "Svadbarskim sokakom" i "Anđela". Izvrsne balade "Vrijeme" i "Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi" potpisuju Arsen Dedić te Đorđe Balašević.

Koncert koji počinje večeras u 21 sat pratit će 15-člani bend, a na sceni će biti postavljen i veliki zid sastavljen od LED ekrana, te specijalno ozvučenje i rasvjeta.

Svi ljubitelji legendnog pjevača ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM mogu kupiti u BET Live i 5 Plus sportskim kladionicama.

Zdravko Čolić, najpopularniji predstavnik sarajevske pop scene, prije pet godina nastupao u gradu na Neretvi, a pred zadnji koncert pred Mostarcima održao je 1978. godine u sklopu turneje "Putujući cirkus".