Na YouTubeu
55

Zbog porodice Tome Zdravkovića srušen kanal Croatia Recordsa, nestale i pjesme Dine Merlina

N. O.
Screenshot/Blic
Screenshot/Blic
Hrvatska diskografska kuća Croatia Records ostala je bez YouTube kanala, a nestali su spotove i pjesme nekih od najpoznatijih hrvatskih, ali i regionalnih izvođača poput Miše Kovača, Josipe Lisac pa i bh. pjevača Dine Merlina.

Nakon što je prvobitno objavljena vijest da je kanal hakovan, za 24sata.hr potvrdili su da je obrisan zbog tužbe zastupnika porodice Tome Zdravkovića Mirka Ćajića.

On je za portal Ravno do dna otkrio da je uposlenik kompanije iz Beograda koja se bavi zaštitom autorskih prava.

"Problemi sa Croatia Records su krenuli prošle godine, kad je u naš tim došla porodica pokojnog Tomislava Zdravkovića. Istog dana smo tražili od gospođe Gordane Zdravković sve ugovore koje posjeduje s izdavačima i naišli na velike probleme. Croatia Records je izdao više albuma bez autorskih dozvola što je krivično djelo", naveo je.

Kazao je i da je postojao problem s albumom bh. interpretatorice sevdaha Amire Medunjanin.

"Pa smo tako naišli na album (vinil, CD) gospođe Amire Medunjanin s 12 sinhroniziranih kompozicija Tomislava Zdravkovića (album 'Za nju i njega') bez i jedne jedine autorske dozvole, što se po zakonu o autorskim i srodnim pravima vodi kao krivično djelo", ispričao je

Želimir Babogredac, vlasnik diskografske kuće Croatia Records, za 24sata.hr ipak tvrdi da Ćajić nije zastupnik Zdravkovićeve porodice.

"Radi se o čovjeku koji se predstavlja kao zastupnik porodice Tome Zdravkovića. Mi smo ga uvijek ignorirali jer on nije legitimni zastupnik porodice. Jednostavno, on nije naš nivo", poručio je.