Street Food Fest
90

Who See stiže u Široki Brijeg, o njihovom nastupu u tom gradu prije 4 godine još uvijek se priča

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Kvalitetna i nesvakidašnja hrana, vrhunska zabava, odlična atmosfera te još mnoštvo raznovrsnog sadržaja za sve od 7 do 77 uz besplatan ulaz četvrtu godinu zaredom nudi trodnevni (21., 22. i 23. 7.) Street Food Festival u Širokom Brijegu.

Prvu večer u muzičkom dijelu nastupit će crnogorski rap dvojac Who See koji sa Širokim Brijegom već dokazano ima sjajnu sinergiju.

Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz vraćaju se na "mjesto zločina" iz 2019. kada su, doslovno na istom mjestu samo na pozornici WHFesta, repali s fanovima po velikom pljusku i tako svima ostvarili večer za pamćenje.

"Tad je to bio naš prvi koncert u Širokom Brijegu i ta fotografija, s kišom i ljudima u publici koji plešu, stoji nam na istaknutim mjestima po društvenim mrežama", prisjeća se Dedduh uoči novog nastupa pored rijeke Lištice.

Iako je taj nastup teško nadmašiti, a svi oni koji su mu nazočili znaju o čemu pričamo, sigurni smo da ni ovaj put Who See neće razočarati i da će posjetitelji uživati u energiji koju ovaj dvojac uvijek donosi sa sobom.

"Fanovi mogu očekivati dobar rap, tehnički i energetski na razini, kao što to naša Klapa vazda radi", obećava Dedduh.

Budući da je Street Food Fest prvenstveno festival hrane, iako ni muzički dio nikad ne zaostaje, pitali smo ga i kako se oni kao muzičari zabave na takvoj vrsti događaja te imaju li prostora ispoštovati gurmana u sebi, a on nam, očekivano, odgovara u svom stilu: "Na takvim festivalima pametnije je prvo nastupati pa jesti jer bi moglo doći do pada krvnog pritiska ako bismo okrenuli postupke."

Who See je na sceni više od dva desetljeća, a svaki njihov album iznova oduševi jer se ljudima lako pronaći u svim tim stihovima. Oni na humorističan, često i satiričan način uspijevaju svakodnevne situacije pretočiti u zanimljive, kreativne i pamtljive rime koje su svojstvene upravo našem mentalitetu, a zašto je to tako i nije teško zaključiti.

"Vjerojatno je to zbog toga što smo Noyz i ja obični ljudi koji suosjećaju stvarnost naše publike. Ušli smo u RAP s tim stilom i držimo se i dalje."

Kada slušate njihove pjesme, stječete dojam da oni muziku stvaraju s neizmjernom lakoćom i to je zaista tako jer na pitanje: "Dogodi li vam se nekad umjetnička blokada?", odgovara: "Nema blokade, stalno se buca pa što ispa'ne."

O kolegama i stanju njihova žanra u regiji ima samo riječi hvale, a saznali smo iz prve ruke i kada točno izlazi dugoočekivani album.

"Kao i uvijek scena je dobra i ima masu dobrih repera. Ne bih izdvajao nikog posebno da se ne naljute drugi... a mnogo ih je dobrih i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji... Novi album bit će u osmom mjesecu, tačno da napravimo produžetke kad su u pitanju ljeto i nastupi."

"Vidimo se u Širokom Brijegu. Ovoga puta bez kišobrana i kabanica, samo dobro raspoloženje i rap do daske", poručuju organizatori Street Food Festa.