Muzika
0

Vuneny i IDEM u Underground klubu u Tuzli

Sarajevo-x.com
Vuneny
Vuneny
Mostarski bend Vuneny i francuski IDEM vraćaju se u Tuzlu da predstave svoja nova DC izdanja i pokažu zbog čega ih cijene na evropskoj electro-dub-noise sceni. U klubu Underground u srijedu, 21. oktobra nastupat će od 20 sati, a ulaz na koncert je 3 KM.

Umjesto da se drži etabliranih muzičkih normi, IDEM prepoznaje da je muzika nešto što se ne može kontrolisati ili predvidjeti. Bend stvara nešto potpuno drugačije zahvaljujući uzbuđenju koje se nalazi u njihovoj muzici gdje je stil prije svega avanturistički i smion. Trebate znati kako da ostanete otvorenog uma i da prihvatite da vas IDEM-ova muzika odvede u nepoznato.

Bend postoji već osam godina i svirao je sa mnogim poznatim imenima alternativne dub-electro-noise scene u Evropi poput grupa The Herbaliser, Bauchklang, Puppetmastaz, Erik Truffaz, Hexstatic, Vitalic, Miss Kittin, Ez3kiel, Lab°, Les Thugs, Hint, Zenzile, High Tone, la Phaze, Melt Banana, Ruda Salska, Fragile, Portobello Bones, JMPZ, Sayag Jazz Machine, Rubin Steiner, Daau, Svinkels, Venus, Bumcello, Gomm, Kaly Live Dub, GongGong, Improvisator Dub,...

Vuneny teško da se može uporediti sa bilo čim, pogotovo na ovim prostorima. Nedim Čišić i Andrijan Zovko i sviraju uglavnom van BiH, a svirali su i na svim većim fastivalima u regiji. U Tuzlu dolaze po peti put, ali tek prvi put da promovišu svoj novi i treći album Whatever Singularity koji je početkom godine izašao za renomiranu francusku kuću Jarring Effects.