Prva kompozicija
172

Violinistice iz BiH i Srbije predstavile videospot za "Violin Adventures"

N. V.
Mlade violinistice Andrijana Nikolić iz Srbije i Nikolina Čolović iz Bosne i Hercegovine, zajedno poznate pod nazivom "Just 2", predstavile su videospot za svoju prvu kompoziciju "Violin Adventures".

Izvršni producent ove muzičke kompozicije, idejni tvorac je čovjek koji je snimio mnoge videospotove, bosanskohercegovački reditelj Anis Mujanovic, a muzički producent i autor muzike je Arel Češljar. Za kameru su zaduženi Jasmin Spahić, Elman Omić i Samir Kadić, a montažu Mirsad Krišco. Videospot je sniman u Sarajevu.

Kako je ranije kazao Mujanović, nada se da ovaj kreativni spoj dvije violinistice može svima pružiti tračak nade i pozitivne vibracije u teško pandemijsko vrijeme.

Andrijana Nikolić i Nikolina Čolović kroz "Violin Adventures" pokazuju da jednako impresivno sviraju Bacha i Vivaldija, kao i moderne aranžmane.

Uspjeh "Just 2" širi se brojnim online muzičkim platformama gdje pratitelji Andrijane i Nikoline imaju samo riječi hvale za mlade umjetnice.

Njih dvije su poznate publici i po nastupima na brojnim koncertima i manifestacijama u našoj zemlji, a kao profesorice su u nekoliko proteklih godina ostvarile i izvrsne rezultate sa svojim učenicima na međunarodnim takmičenjima.