Nevjerojatne funkcije
5

Izrada ovog bazena u obliku violine koštala je milion dolara, a evo po čemu je sve poseban

D. J.
Foto: Facebook
Jay Dweck bivši je bankar i strastveni kolekcionar violina iz New Yorka koji je angažirao Cipriano Landscape Design da naprave bazen koji bi odražavao njegovu ljubav i strast prema violini.

Tim koji su činili Chris Cipriano, Keith Steinhoff, Dan Shea i William Moore san kupca pretvorili su u stvarnost dovršetkom ovog "Stradivarius bazena".

Bazen ima spektakularnu estetiku bez obzira na pogled koji odaberete, izbliza ili izdaleka. Ova "Stradivarijeva violina" leži na strukturi od betona i čelika, preko koje je zalijepljeno više od pola miliona staklenih pločica, a sve je upotpunjeno nevjerojatnim tehničkim značajkama. Bazen je opremljen sustavom grijanja koji omogućuje korištenje tokom cijele godine. Također, ima ugrađen podvodni sustav s osam zvučnika koji omogućuje slušanje muzike dok plivate.

Sve instalacije, rasvjeta i postavke bazena kontoriliraju se bežično, izravno pomoću iPhonea. Mjesto gdje se inače brada oslanja na violinu u slučaju ovog bazena je spa centar za 12 osoba napravljen od crnih staklenih pločica i osvijetljen LED diodama.

Žice violine izrađene su od prozirnih staklenih pločica u koje je ugrađeno 6800 niti optičkih vlakana. Svaka žica se može pojedinačno kontrolirati i sinkronizirati da svijetli u skladu s muzikom. Gudalo koje presijeca vrat violine zapravo je napravljeno od dva mala jezerca, opremljena prozirnim akrilnim pločama, tako da plivači u bazenu mogu izravno vidjeti ribe.

Bazen je opremljen instalacijom koja može pumpati 7.500 litara vode u minuti, oponašajući dovoljno brzu rijeku. Optička vlakna okružuju cijeli bazen i zajedno sa svjetlećim žicama tvore očaravajuću sliku u noći stvarajući poseban ambijent.

Kao da sve nije dovoljno luksuzno i posebno, bazen se nalazi u dvorištu spektakularne vile koja košta preko 10 miliona dolara.