Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je ok. sto je Nirvana na prvom mjestu i to stoji.Covjek je to zasluzio i to se vidi poslje deset godina kako ga nema.
Smells like Nirvana yeah
Svaka Cobainova pjesma je dobra a pjesma Smells like teen spirit je onak mali izuzetak i zato je the best al i come as you are je takodje the best ma sve su ba odlicne......
moja lista: 1. Himzo Polovina- Ostala je samo čarapa 2. Sepultura - Roots 3. Rambo Amadeus - Rave kolo 4. The Dillinger Escape Plan- When Good Dogs Do Bad Things 5. Hanka Paldum - Mene majka udala za brata 6. R.H.C.P. - Under The Bridge 7. Anal Cunt - Anal Cunt 8. Sherif Konjina - aaaaiuuiaojaiauoiuioiuuujuuiiiujuuuu (sa albuma - Ne vidjoh ekser) 9. Britny Spears - Oo bibi bibi 10. Ludwig van Beethoven - X simfonija (neš mi ova lista ima više smisla)
Pa ti sto su ga proglasili za 4 najboljeg gitaristu nemaju pojma. Recimo nema u prvih 50 gitariste Deep Purpla i Black Sabbatha, a to sto su oni radili sa gitarom Kurt Cobain ne bi mogo uraditi ni za 3 zivota. Pravi znalci znaju o cemu govorim..
respect fobia
Za onoga sto misli da je Kurt znao samo tri rifa informacija da je ipak jedan od 5 najboljih gitarista svih vremena. Neg Stvarno mi pici po zivcima sto nema Metallice sa One.
Nirvana je čudo,Gunsi su čudo ali da Michael i Eminem budu ispred Prince-a aaaaaaaaaj majko moja ubite prvo mene ovde pa onda sebe.Jackson samo jedan album ima da valja i on mi nešto,a ovaj ufuranko na 4 poziciji je toliko napuhan u medijima i čim je izašao na scenu majki je osovao mater i počeo ići po zatvorima,mislim nek se ne uvrijede njegovi fanovi i ja imam sva 3 njegova albuma ali je ufuran do bola!
Mislim da niste u pravu vezano za Eminema kao sto amra kaze svako ima svoj ukus i svako sve sebi odredjuje ja licno podrzavam ovo sve ono Nirvana rules ali kada bi neko od vas poslusao rijeci pjesme od eminema mozda bi drugacije razmisljao posto nije sve i u muzici nesto je valjda i u teksku narocito u hip hop-u raja kod nas kaze jebo te eminem a pojma nema o cemu on prica u tekstovima tj uopste ga nerazumije daj ti meni gitaru da ja cujem i to je to a sta on pjeva nije ni bitno zasto sve vise ljudi u svijetu slusa hip hop zato sto je poruka puno jaca po meni ne napadajte nekoga ako ne znate o cemu on pjeva i sta on predstavlja
noRmalno da nam se ne svidjaju iste stvaRi, noRmalno je da nam se misljenja Razilaze, noRmalno je da imamo neovisno jedni o dRugima imamo vlastite stavove pRema ovome ili onome. isto tako je nemoguce udovoljiti pojedinacno svakoj osobi na svijetu. i kada kazemo neku banalnost kao sto je "mlijeko je bijelo", za daltoniste nije. meni licno NIrVANA jeste najbolja i najdRaza gRupa, a smells like teen spiRit ono sto i jeste, ono za sto je i pRoglasena. toliko od mene za sada .::R::.
Ma nisu normalni ti likovi koji sastavljaju ovakve liste. Tako su sastavili listu najboljih gitarista i na 4 mjesto stavili Kurta Cobaina nije znao 3 riffa posteno sastaviti. Nirvana je odlican band i ja se slusam, ali je previse dizu u nebesa. Meni je Alice in Chains za klasu bolji band od Nirvane i Soundgarden i pearl Jam. Najboljie pjesme u posljednjih 25 godina.. to je onda od 77 godine.. joj ludjaka pa nema niti jedne pjesma sa albuma The Wall od Floyda, pa niti jedne pjesme od Iron Maidena, Judas Pirsta, a Metallicinu Enter Sandamn stavili skorz na kraj.. alaselamet,... treba zabraniti ovo ba..
ne može se baš reći e to je baš najbolja pjesma,a da se svatko složi s time,tako da slts nije nezasluženo prva.međutim gdje je tu faith no more-easy?ne znam sad da li ga ima među prvih 100,a definitivno se slažem za one od metallice,creep je trebao dobiti puno bolju poziciju,a eminem-lose yourself,uopće nije pjesma koja je promijenila nešto,a na 4!!!!!!!!!!!??????mjestu.To je stvarno preseravanje
Eh da se Kurt nije NAVODNO ubio...opet bi Teen spirit bila na prvom mjestu :) Lose yourself je dobra pjesma, sta pricate?! Zasluzuje da bude na top 10. Ma ima tu dosta dobrih pjesama, tesko je najboljih 10 izdvojiti. Zato treba pogledati top 100 :) Koga zanima, neka pogleda ovdje: http://www.vh1.com/shows/dyn/the_greatest/66966/episode_about.jhtml
procitam ovo i odem na VH1 da vidim sta dalje pa rekoh da prenesem pozicije ,,zapostavljenih˝ 99) Norah Jones - Don’t Know Why 90) The Police - Roxanne 88) Metallica - Enter Sandman 84) Radiohead - Creep 76) Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This) 75) The Ramones - I Wanna Be Sedated 60) Santana feat Rob Thomas - Smooth 18) R.E.M. - Losing My Religion 15) Pink Floyd - Another Brick In The Wall (Part 2) 11) Van Halen - Jump ima jos, pa zavirite ako vam se da:)
Nirvana zasluzila, kao i Michael Jackson. Guns n' Roses isto.