KillingJazz HardCoreBaby
0

Uz Iggyja Popa s iskrenim emocijama, karizmom i energijom

Sarajevo-x.com
Foto: Demofest
Foto: Demofest
Najbolji demo bend sa ovih prostora, travnički KillingJazz HardCoreBaby trebao bi, uz grupu Pappoemuo, nastupiti kao predgrupa na dugo iščekivanom koncertu Iggyja Popa i benda The Stooges 1. oktobra u sarajevskoj Zetri.

Kemal Destanović, koji u bendu svira bass gitaru i trubu, nije krio oduševljenje: "Pobjedili smo na Nektar Demo Festu, zato smo oduševljeni i iznenađeni. Nije prošlo ni mjesec dana nakon toga kad smo dobili poziv da budemo predgrupa Iggyju Popu. Nismo mogli vjerovati. Zahvalni smo ljudima koji su nam to omogućili, koji nas podržavaju i vjeruju u nas."

U izjavi za Sarajevo-x.com, Kemal je imao samo riječi hvale za "kralja punka": "Iggy Pop je sve sam za sebe rekao još prije 20 godina, a biti predgrupa jednom takvom bendu nije mala stvar. Jedva čekamo taj koncert."

"Ne sviramo nimalo sličnu muziku, ali ćemo se uklopiti iskrenim emocijama, karizmom i energijom koju pravi bendovi imaju na sceni," nadaju se Travničani koji će na prvom Code Music Festu u Travniku 3. i 4. oktobra premijerno odsvirati četiri nove pjesme. Ove numere trebale bi se naći na njihovom prvom albumu.

Bend čini pet ambicioznih i mladih članova: vokal Ivana Brdar, Deni Sijah - saksofon, klarinet i sintisajzer, Mirza Lendo - gitara, truba i programiranje, Kemal Destanović - bass gitara i truba, te Jan Delić - bubnjevi i perkusije.