Muzika
0

Uskoro novi album Validne legitimacije

Sarajevo-x.com
"Mesijanski sindrom" naziv je drugog albuma Validne legitimacije koji će krajem maja objaviti izdavačka kuća Gramofon.

Validnu legitimaciju čine Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, koji su sa svojim saradnicima Iscjeljiteljem Popovićem, Ćelavom sprEMAčicom, Grizzlyjem Adamsom, Lovcem Apolonijem, Nadrizubarom Zamoranom i brojnim drugim protekle tri godine stvarali album na kojem će se naći 18 kompozicija.

U svojim pjesmama Validna legitimacija na bespoštedan način govori o surovoj realnosti u kojoj živimo i o nekim od njenih protagonista. Validni muzički stil je psihonautika, pravac koji su sami za sebe stvorili, a koji objedinjuje najbolje iz hardcorea i subverzivnosti punk i rock tradicije. Psihonautika objedinjuje brojne muzičke stilove, istovremeno ih parafrazirajući, parodirajući i negirajući, nudeći pri tome neponovljivo muzičko iskustvo.

Nakon njihovog prvog albuma «Za Nedu Zeca» koji je 2003. godine objavio Centar za savremenu umjetnost, Mesijanski sindrom nastavlja u istom tonu, te i za ovaj album, poput prethodnog, možemo reći da je od onih albuma koje ili volite ili mrzite, ali prema kojima zasigurno ne možete ostati ravnodušnima.