Muzika
0

Uskoro novi album Enrique Iglesiasa

Klix.ba
Čini se da je Enrique shvatio da će njegovi obožavatelji sa engleskog govornog područja lako zaboraviti njegove albume na španjolskom jeziku te je stoga odlučio da svoj sedmi album, koje se i zove "Seven", otpjeva na engleskom jeziku.

To će biti njegov treći album snimljen primarno na engleskom jeziku. Seven bi trebao biti spreman za tržište 25. novembra i on uključuje i nedavno pušten novi singl Addicted, kao i španjolsku verziju pjesme Adicto.

Ovu baladu je napisao, kako tvrdi, u bivšoj Istočnoj Njemačkoj prošle godine za vrijeme njegove velike turneje. "Vrijeme je bilo loše i depresivno, a ja sam sebi napravio mali studio i počeo pisati. Pjesma je vrlo mračna. Nikad nisam napisao neku sličnu pjesmu, ali mislim da je super."

Enrique je napisao ili sudjelovao u pisanju i produciranju svake pjesme na albumu. Njegov dugogodišnji saradnik Mark Taylor je radio na većini pjesama, kao što su: Addicted, California Calling, Free, Be Yourself, Wish You Were Here i You Rock Me. Zvuk će, tvrde, biti nešto 'suroviji' nego na njegovim prijašnjim albumima.

Na albumu će se naći i pjesme Say It, Live It Up Tonight, The Way You Touch Me, Break Me, Shake Me (You Can't Make Me) i Not in Love.