Bogat noćni provod
60

Ukrajinski dvojac Artbat nastupa ispred Vječne vatre, evo i ostalih događaja

N. O.
Dvojac Artbat (Foto: Instagram)
Dvojac Artbat (Foto: Instagram)
Ukrajinski producentski dvojac Arthur i Batish, poznatiji pod imenom Artbat, večeras će nastupiti ispred Vječne vatre u Sarajevu, a pored toga Sarajlije posljednjeg dana SFF-aočekuju nastupi Marčela te grupe Letu štuke.
Nakon što su prethodnih godina Plavi orkestar i Solomun u dva navrata svojim nastupima zatvorili Sarajevo Film Festival, ove godine ta čast pripala je ukrajinskom dvojcu Artbat.

Za veoma kratak period, Artbat je osvojio srca mnogih ljubitelja elektronske muzike te je ubrzo postao globalno prepoznatljiv, dok je njihov nastup dočekivan sa oduševljenjem na najvećim svjetskim festivalima.

Zbog svog nesporivog talenta i originalnosti, prerasli su u fenomena muzičke industrije, a ključ njihovog uspjeha leži u moćnom, inovativnom zvuku, visoke kvalitete.

Uloga organizatora događaja koji će se desiti posjednju noć Sarajevo Film Festivala pripala je organizaciji Garden of Dreams, dobro poznatom sarajevskom brendu.

Pored njih, ispred Vječne vatre nastupit će After Affair, a posjetioce će u ovu spektakularnu noć uvesti Rajot i Luka Čikić.

Dok nastup Artbata predstavlja centralni muzički događaj završnice SFF-a, Sarajlije će večeras imati priliku uživati i u drugim nastupima popularnih izvođača.

Tako će u Domu mladih nastupiti sastav Letu Štuke. Sarajevski bend "Letu štuke" predvođen jednim od utjecajnih pop rock autora ovih prostora, Dinom Šaranom večeras će zabaviti publiku na Skenderiji. Predgrupa zadužena za zagrijavanje je bend Fakat autorski trio, rock and roll/punk bend, nastao u Sarajevu prije dvije godine.

U Heineken Summer Loungeu nakon spektakularnog nastupa Davida Moralesa prisutne će zabavljati Stellar & Isane & Dizzy Dee. Nastup Marčela u Music Zoneu na Skenderiji koji je trebao započeti u 23 sata je otkaza.

Od 1. do 18. augusta sarajevski Eiffelov most postao je Kinđetov, a večeras će za kraj ove manifestacije nastupiti Alain, Coem te 2 ODD.

U sklopu Festivala u centru u Radićevoj ulici nastupit će Dimitri J - beogradski DJ i producent, vlasnik izdavačke kuće, radio host i osnivač muzičkih brendova TIME: CODE i FOOTWORKS. Pored lokalnih nastupa u Beogradu i Srbiji, nastupao je i na prestižnim festialima širom evropa.

Također, uz njega publiku će zabavljati sarajevski DJ Jasa koji je rezident u klubu Silver&Smoke i osnivač muzičkog brenda Fullhouse koji je bio domaćin raznim regionalnim i svjetskim imenima na različitim klupskim i outdoor lokacijama u BiH.