18. augusta
37

Ukrajinski duo Artbat nastupit će zadnju večer Sarajevo Film Festivala ispred Vječne vatre

N. C.
Artbat, najuspješniji ukrajinski elektronski izvođači koji uživaju i globalno popularnost, nastupat će zadnju večer Sarajevo Film Festivala, tačnije 18. augusta, ispred Vječne vatre.

Nakon koncerta Plavog orkestra i dva nastupa Solomuna, vrijeme je za predstavljanje nove zvijezde koje će zatvoriti Sarajevo Film Festival.

Ova vijest će obradovati sve ljubitelji elektronske muzike i odlične atmosfere. Ovaj duo je osvojio svijet elektronske muzike, a tome je doprinijeo i njihov remix trake Monolink - Return to Oz koja ima skoro 70 miliona pregleda samo na YouTubeu.

"Pored njih, tu su i vladari domaće scene After Affair, a u ovu spektakularnu noć će nas uvesti Rajot i Luka Čikić. Pridružite nam se 18. augusta ispred Vječne vatre jer ova noć je posvećena našem Sarajevu i svim sanjarima koji naš grad nazivaju svojim", naveli su.

Artbat su osnovala dva iskusna DJ i producenta iz Kijeva - Artur i Batish. Njihov portfolio se nadovezuje na seriju od oko 10 uspješnih izdanja koja su se našla na svjetskim top listama i osvojila brojne plesne podijume širom svijeta.

Njihove numere imaju impresivan kapacitet da napajaju i intimne plesne podijume i ogromne arene energijom i pogonom. I to su samo razlozi zbog kojih mnoge renomirane umjetnike privlači Artbatova muzika. Takvi autoriteti dance muzike kao što su Solomun, Maceo Plex i Richie Hawtin redovno vrte Artbatove numere tokom svojih setova.

Ovaj događaj organizuje Garden of Dreams u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.