Muzika
0

"U2" planetarnu turneju "Vertigo" završili koncertom u Honolulu

FENA
Irski rokeri, grupa "U2" je svoju spektakularnu planetarnu turneju "Vertigo" završila 9. decembra koncertom na prepunom "Aloha" stadionu u Honolulu.

Koncert su otvorili "Pearl Jam", a na bini se pojavio i Billie Joe Armstrong, frontman punk benda "Green Day. "Pearl Jam" su između ostalih odsvirali "Corduroy", "Better Man", "Elderly Woman Behind The Counter in a Small Town", "Even Flow" i "Alive", a svoj nastup završili su s obradom "Baba O’Riley" legendarne grupe "The Who".

"U2" su izveli 24 pjesme, a počeli su sa "City of Blinding Lights". Od ranijih pjesama tu su i "I Will Follow", "Angel of Harlem" i "Sunday Bloody Sunday"...

Billie Joe Armstrong bio je iznenađenje i sa Bonom je zajedno odpjevao "The Saints Are Coming", a kasnije su se bendu na bini pridružili pjevač Eddie Vedder i gitarista Mike McCready iz "Pearl Jam" kako bi izveli Neil Youngovu "Rockin’ In The Free World". Tu stvar, s' novim stihovima, momci su premijerno otpjevali prošlog mjeseca na dobrotvornom koncertu u Australiji. Kompletna rok fešta je završena sa pjesmom "All I Want Is You".

Ovom turnejom "U2" su sebi osigurali drugo mjesto po ostvarenoj zaradi odmah nakon "The Rolling Stones" i njihove "A Bigger Bang" turneje.

Vezani članci