Javni doček 2024.
57

U Tuzli neće biti novogodišnjeg vatrometa, Bajaga i Instruktori obećavaju odličnu zabavu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Tradicionalni javni doček Nove godine će biti upriličen u Tuzli, a svi koji odluče u novo ljeto ući na Trgu slobode moći će uživati u hitovima Bajage i Instruktora u podmlađenom sastavu. Kako navode organizatori skupa s frontmenom grupe, zabava će biti odlična.

Gradska uprava Tuzle i Gradska turistička zajednica organizatori su javnog dočeka Nove godine, koji će 31. decembra biti upriličen na Trgu slobode. U okviru bogatog noćnog programa, kao glavne zvijezde na bini će se pojaviti Bajaga i Instruktori koji će Tuzlake uvesti u novo ljeto.

Na konferenciji za medije koja je održana u Tuzli, Momčilo Bajagić je obećao odličnu novogodišnju zabavu u centru grada soli.

"Ljudi iz organizacije su nas kontaktirali proljetos, tako da mi od tada znamo da sviramo u Tuzli, što je baš lijepo. Ovdje nisam bio više od tri godine, a svaki put kada sam došao bilo je lijepo. Svirao sam u različitim prostorima, a sada mi je posebno drago to što ću Novu godinu dočekati na najvećem trgu u BiH, skupa sa publikom", kazao je Bajaga.

Bajaga će u Tuzli nastupiti sa svojim podmlađenim sastavom, a kako kaže, 31. decembra dolaze u odličnoj muzičkoj formi.

"Od starih su tu Saša Lokner, Žika Milenković i Marko Nježić, dok su od novih Marko Kuzmanović i Vlada Čukić. Dobili smo malo svježe krvi i stvarno smo zadovoljni atmosferom koja vlada u bendu. Sve mnogo dobro zvuči. Do dočeka nove godine imamo još nešto više od mjesec dana, tako da imamo dovoljno vremena za sastavljanje repertoara", dodao je Bajaga.

Za razliku od svih ranijih novogodišnjih izdanja, ulazak u 2024. godinu u centru Tuzle neće obilježiti vatromet.

"Ova odluka je donesena skupa s Gradskom upravom Tuzle. Na ovakav način želimo pokazati senzibilitet i odgovornost prema građanima koje uznemirava takva vrsta buke, djeci koja imaju poteškoće u razvoju, ali i prema kućnim ljubimcima za koje znamo da im je ta noć zbog takvih zvukova prilično teška. Na ovakav način Tuzla se pridružuje gradovima regije i Evrope, koji su već odustali od upotrebe pirotehničkih sredstava", kazala je Amra Jaganjac, voditeljica Turističke zajednice Tuzle.

Javni doček Nove godine u gradu soli se organizira u okviru višednevne manifestacije Zima u Tuzli, koju skupa s partnerima organiziraju Gradska uprava Tuzle i Gradska turistička zajednica.

"U okviru mjesec dana ponudit ćemo bogat i atraktivan program, koji će Tuzlu ponovo istaknuti kao interesantan grad sa dovoljno zabavnih i privlačnih sadržaja za sve uzraste, odnosno generacije", navela je Jaganjac.

Savjetnica gradonačelnika Tuzle Svjetlana Kakeš ističe da je primarni cilj organiziranja manifestacije unapređenje kvaliteta života građana i u zimskom periodu.

"Također, želimo utjecati i na razvoj te pozicioniranje grada kao poželjne turističke destinacije u zimskom periodu. Manifestacija će dati snažnu podršku i našim poduzetnicima, ugostiteljima, hotelijerima, taksistima te učesnicima u programu, odnosno umjetnicima, muzičarima i raznim udruženjima", naglasila je Kakeš.

U novogodišnjoj noći će prije Bajage i instruktora nastupiti DJ Shadow Kid, kao i bend Divan, dok će u noći 1. januara kao glavna zvijezda nastupiti Tijana Dapčević, a prije nje će publiku zagrijati DJ Yaha, kao i bend VIS Retro.