Javni doček
70

U Mostaru rekordnih 70 hiljada građana dočekalo Novu 2024. godinu uz Željka Joksimovića

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Mostaru je najluđu noć u godini proslavio rekordan broj građana na javnom dočeku Nove 2024. godine, u koju je Mostarce i njihove goste iz Bosne i Hercegovine i inostranstva uveo jedan od najvećih muzičara u regionu Željko Joksimović, uz spektakularni vatromet.

Član organizacionog odbora ovog događaja u Mostaru Marin Čuljak za Klix.ba kaže da je prema prvim informacijama na javnom dočeku Nove godine bilo oko 70 hiljada gostiju koji su uživali u Mostaru.

Ovaj događaj održan je u sklopu Adventa u Mostaru, a zbog zabave pod otvorenim mostarskim nebom uz regionalnu zvijezdu muzičke scene Željka Joksimovića u najvećem gradu na Neretvi su svi smještajni kapaciteti odavno popunjeni, te se danima tražilo prenoćište i u okolnim mjestima.

Iz MUP-a HNK su za Klix.ba kazali da tokom noći nije bilo većih incidenata, odnosno da je bilo počinjeno šest manjih krivičnih djela, četiri saobraćajne nesreće i četiri narušavanja javnog reda i mira. Svako od navedenih je prošlo bez ozbiljnijih posljedica i povreda.

Organizatori su već ranije kazali kako je ovo najskuplji doček Nove godine u Mostaru do sada, koji je održan uz podršku sponzora, s uvjerenjem kako će pridonijeti nezaboravnom iskustvu u kojem će svaki posjetilac maksimalno uživati, a time i promovirati grad.

Smatraju kako ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine.

Na tradicionalnoj reprizi dočeka 1. decembra 2024. godine Mostarci će imati priliku uživati u dva koncerta uz grupu "Gabriel" te zvijezdu večeri Ivu Jurića uz pratnju benda "Zadnja šansa".

Bez sumnje će brojni gosti uživati i u prirodnim ljepotama Mostara, te posjetiti nekih kulturno-historijskih spomenika ili turističkih atrakcija u srcu Hercegovine.

Tako je ovih dana neizostavna posjeta Starog mosta i stare gradske jezgre, staklene šetnice na Fortici i Blagaja, Bunskih kanala... koje posjetioci fotografiraju za trajna sjećanja i društvene mreže, te svojim impresijama postaju svojevrsni ambasadori Mostara i BiH.