Ulaz je besplatan
3

U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupat će rock bendovi Post Rem i Teška Tema

L. R.
Bendovi Post Rem i Teška Tema
Bendovi Post Rem i Teška Tema
U subotu 29. aprila u amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta Alternativni centar nastupaju mladi rock bendovi Post Rem i Teška Tema. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Bend Post Rem je prvi bend nastao u Pop Rock školi Sarajevo u okviru projekta "Bendovi zovu 033", koji je uspješno realiziran u 2022. godini. Za nepune dvije godine rada, bend je održao desetine live nastupa, koncerata i učešća na raznim festivalima u BiH, a bili su i na festivalu "Takt" u Novom Sadu.

Ovogodišnji su predstavnici na CMC Festivalu u Vodicama ispred producentske kuće Hayat Production. Trenutno rade na svom drugom singlu. Članovi benda su Ana Milanović, Tarik Tanović, Tarik Češljar, Elma Šakić, Luka Stanić i Adila Džindo. Mentor benda je multiinstrumentalista Ernad Bihorac.

Bendovi Post Rem i Teška Tema
Bendovi Post Rem i Teška Tema

Teška Tema je mladi rock band iz BiH. Žele predstaviti svoje znanje i svoj napredak svakim novim nastupom. Smatraju da je za uspjeh najbitnija odgovornost i rad. Članovi benda su Tin Todorović (bubnjevi), Vedran Tadić (bas gitara), Bakir Salihović Bake (električna gitara) i Ivan Rajić (vokal).

Osim toga, projekat pod nazivom Alternativni centar poziva sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike da se pridruže u projektu razvoja nove alternativne muzičke i kulturne scene u Sarajevu.

Potrebno je da pošaljete kratku biografiju, link na kojem će čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje. Prijave možete poslati na e-mail: [email protected], a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.