Muzika
0

Toše marginaliziran na ovogodišnjem Porinu

Sarajevo-x.com/Index.hr
Dok se Srbija i Eurosong 2008. spremaju na dostojan način prisjetiti poginulog makedonskog pjevača Toše Proeskog, u Hrvatskoj se digla velika prašina u povodu nominacija za muzičku nagradu Porin.

Pokojni muzičar, iako je bio jedan od najizvođenijih u prethodnoj godini, ne nalazi se ni u jednoj od glavnih kategorija za ovogodišnji Porin.

Većina hrvatskih izvođača je, kako piše Index.hr, razočarana time što album Proeskog "Igra bez granica" nije dobio zaslužen tretman među nominacijama. Objašnjenje koje su odgovorni za ovaj slučaj dali je da je problem birokratski, naime, Proeski nije imao hrvatsko državljanstvo.

Kritičari se slažu u jednom - ova priča nema smisla, posebno ako se prisjetimo da ni Edo Maajka nema hrvatsko državljanstvo, a već niz godina osvaja i biva nominiran za Porine u "hrvatskim kategorijama".

Da nagrada Porin odavno više nije ugledna kao što je to nekad bila potvrđuju i komentari nekih od hrvatskih muzičara, a najglasniji su, kako prenosi Index, bili Nina Badrić i Hari Rončević koji su otvoreno popljuvali ovu dodjelu.