Muzika
0

Tinka Milinović: "Predstavljaću BiH na Eurosongu u Kijevu!"

Sarajevo-X
Tinka Milinović je za Sarajevo-X.com izjavila da je veoma zadovoljna pjesmom kojom će pokušati da pobjedi na takmičenju BH Eurosong koje će se održati 06. marta 2005., te da je sigurna u svoju pobjedu.

Naša magistrica solo pjevanja ove godine predstavlja se pjesmom "Sometimes I Wish I Were A Child Again" ("Ponekad poželim da sam dijete ponovo") za koju je muziku komponovao svjetski poznati hitmejker Ralph Siegel, poznat i pod pseudonimom Serge Bonheur.

Tinka za samu pjesmu kaže: "Riječi su vrlo lirične, a melodija čarobna i omamljujuća. Produkcija i aranžman su besprijekorni i dotjerani do samog savršenstva. Za prateće vokale su uzeti najbolji profesionalni prateći vokali Njemačke, čiji su glasovi ciljano birani po boji glasa da bi mom vokalu omogućil još veću melanholičnost.“

Tinka je na poziv kompozitora i producenta pjesme nekoliko dana boravila u Minhenu u Njemačkoj gdje je potpisla ugovor sa svjetski renomiranom diskografskom kućom SonyBMG. Pjesma je snimana u studiju Olympia Studios, jednom od najboljih u Evropi. “Uživam raditi s ovakvom ekipom koja poštuje svjetske standarde showbizza, kao i profesionalne i etičke norme gdje je sve podređeno izvođaču, pjesmi i naravno uspjehu.” O špekulacijama “nacionalnog ključa” Tinka Milinović kaže: “Od izbora očekujem da bude fer, i bez špekulacija. Vjerujem da sam sposobnija i visprenija od bilo kakvog nacionalnog ključa, i vjerujem da ću biti dokaz da ovdje može pobijediti zajednički narod Bosne i Hercegovine, a ne nekakva rotacija nacionalnog ključa.”