Povodom Dana Evrope
325

Sve je spremno za koncert ispred Vječne vatre, večeras nastupaju Zoster, Laka i Helem Nejse

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Sve je spremno za koncert "Oduvijek u srcu Evrope", koji će se povodom Dana Evrope održati ispred Vječne vatre. Zoster, Laka i Helem Nejse će večeras od 20 sati zabavljati publiku.

Nastupit će i Marija Šestić, Aida Aršić Mušanović i Nedim Bašić. Ove godine Bosna i Hercegovina obilježava svoj prvi Dan Evrope kao zemlja kandidat.

"Evropska unija u BiH Dan Evrope 2023. proslavlja zajedno sa građanima širom države slaveći raznolikost kulture, tradicije, naslijeđa i zajedničkih ciljeva za razvoj i unapređenje kvalitete života građana. Zajedno slavimo potencijal BiH i uživamo u bogatom i raznolikom programu", poručili su iz EU Info Centra.

Od 17 sati će biti obustavljen i promijenjen režim javnog prijevoza i saobraćaja ostalih vozila u centralnom dijelu Sarajeva.

Autobuska linija Vijećnica - Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal te će polazna stanica biti Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobus koji je zamjena tramvaja na relaciji Željeznička stanica - Baščaršija saobraćat će samo do Skenderije.

U slučaju zatvaranja ulice Radićeva, autobuske linije sa terminala Dom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (Dom armije) polazit će sa Drvenije, saopćili su iz GRAS-a. Iz Delegacije Evropske unije, koja je organizator koncerta, saopćili su da će saobraćaj za automobile biti obustavljen u ulicama Titova, Kulovića, Dalmatinska, Kaptol i Mula Mustafe Bašeskije.