Nastala tokom pandemije
36

Superar uz novu opjesmu "Mi smo Superar" djeci širom Evrope šalje poruku mira

Dž. L.
"Mi smo Superar" je novi muzički iskorak, nastao u Superar radionici tokom vanrednog stanja u BiH izazvanog pandemijom koornavirusa. Riječ je o pjesmi koja govori o ljubavi, slobodi, otvorenosti, te jača osjećaj solidarnosti kroz dijeljenje zajedničkog kreativnog procesa.

Kako poručuju iz Superara, kroz ovaj projekt, koristeći muziku kao alat za ozdravljenje ljudskog duha, vraćaju hrabrost i nadu u živote, te djeci u Evropi šalju poruku mira i zajedništva.

"'Pjesma je put kojim stvaramo bolji svijet' je stih kojim, u najkraćem, opisujemo novi muzički iskorak, nastao u Superar radionici tokom vanrednog stanja u BiH", rekla je Klaudija Bilić-Selmanović, osnivačica i direktorica udruženja "Superar u BiH".

Kako dodaje, više od 80 djece uz Superar nastavnike muzike, svako iz svog doma ili dvorišta, nastavilo je i tokom pandemije stvarati, istraživati i promovisati ideju koju udruženje Superar u BiH gradi već godinama, a to je da besplatnim muzičkim obrazovanjem razvija nove generacije i bolje društvo.

"Mi smo Superar" je autorska pjesma Ivana Barbalića, aranžman potpisuje Ivan Dujmović, spot je montirao Nermin Ploskić, a cijela izvedba je proizvod snažne volje i saradnje Superar tima sa djecom koja pohađaju ovaj program, pojašnjava meneđerica za poslovni razvoj Stela Vasić.

Pjesma je realizirana kroz jednomjesečne individualne online časove koje su Superar nastavnici Sadmin Popovac, Lejla Džambazov, Srna Dulaš i Nermin Ploskić, na čelu s umjetničkom direktoricom Almom Karić, redovno održavali sa 85 Superar djece.

Velika prijateljska pomoć u procesu uvježbavanja pjesme bila je i matrica koju je otpjevao Davor Ebner, bivši predstavnik naše zemlje na Eurosongu.

"Želimo se zahvaliti svim učesnicima u projektu, a posebno roditeljima djece koji su svojom podrškom doprinijeli da pjesma 'Mi smo Superar' ugleda svjetlo dana", poručili su iz Superara.