Muzika
0

VIDEO / Spektakularan nastup kraljice popa u Beogradu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Svjetska pop diva Madonna održala je sinoć spektakularan koncert na beogradskom Ušću, pred više od 40.000 obožavalaca iz oko 20 zemalja, uz perfektno izvedene svjetlosne i scenske efekte.

Koncert, koji je kasnio sat vremena, započela je pjesmom "Candy Shop", naslovnom numerom njenog novog albuma, a, između ostalih, pjevala je svoje najveće hitove "La Isla Bonita", "Like A Prayer", "Vogue", "Music", "Frozen", "Holiday" i druge.

Madonna se tokom nastupa presvlačila čak osam puta, a više puta je spominjala Srbiju, što je izazvalo oduševljenje u gledalištu. 

"Srbijo, da li si spremna za slobodu? Srbijo, pokaži mi kako pjevaš, pokaži mi kako skačete", obraćala se publici Madonna, koja je uz riječi "hvala vam" i "laku noć" privela kraju svoj dočasovni spektakl nekoliko minuta prije ponoći. 

Madonna je odala počast i svom nedavno preminulom kolegi i prijatelju Michaelu Jacksonu, čiji se dvojnik pojavio usred pjesme "Holiday" i izveo nekoliko prepoznatljivih koraka, među kojima i "moonwalk".

"Srbijo, pozdravi najvećeg zabavljača koga je ovaj svijet ikada vidio", rekla je Madonna. 

Uz svjetla pet full color lightwave lasera, 400 stotine različitih rasvjetnih tijela, osam velikih LED ekrana, od kojih su se dva okrugla spuštala i podizala u zavisnosti od pjesme koju je pjevala i u kojima je izvodila neke od svojih numera, izazvala je ovacije kod publike.
Prije nje nastupio je poznati britanski DJ Paul Okenfold, koji je radio produkciju njene nedavno objavljene hit pjesme "Celebration".

Spektakl je upotpunilo 16 igrača, mijenjajući, kao i sama Madonna, kostime skoro poslije svake pjesme. Učestovala su  i trojica gitarista, dva prateća vokala, violinista, bubnjar, klavijaturista i DJ.

Prema pisanju beogradskih medija, Madonna je došla u Beograd u pratnji svoje najstarije kćerke Lourdes, a otišla je odmah poslije koncerta. 

Svi štampani srbijanski mediji  su na prvim stranicama objavili vijest o koncertu Madone pod naslovima "Spektakl dostojan kraljice popa", "Madomna 'smrzla' Ušće", "Madonna zapalila Beograd", "Madonna pokazala šta je pravi šou", "Kraljica popa u Beogradu".

Amaterski snimak: