Peti studijski album
5

Skunk Anansie najavili novi album "Black Traffic" za septembar

Klix.ba
Britanski kultni bend Skunk Anansie, koji je slavu stekao 1990-ih godina prošlog stoljeća, u septembru će izdati novi album pod nazivom “Black Traffic”.

Da album izlazi 17. septembra bend je potvrdio na svojoj službenoj Facebook stranici. Radi se o njihovom petom studijskom albumu, koji su radili u vlastitoj produkciji.

“Zaista smo uzbuđeni zbog albuma 'Black Traffic'. Lično meni je to naš najbolji album do sada, čak bolji nego 'Wonderlustre', na kojem je bilo sjajnih hitova”, rekla je pjevačica Skin, pravog imena Deborah Anne Dyer.

"Vratili smo se i uživat ćemo u svakoj minuti na sceni", dodala je Skin. "Black Traffic" je snimljen u Londonu, a produkciju potpisuju Skunk Anansie i Chris Sheldon.

Bend je prvi put nastupio 1994. godine u londonskom klubu Splash, nakon čega ih je časopis Kerrang proglasio najboljim novim britanskim bendom. Poslije toga njihov uspjeh i popularnost su rasli vrtoglavom brzinom.

Skunk Anansie je često imao pjesme koje su koketirale sa politikom, odnosno pozivali su svoju publiku da ne budu nijemi posmatači dešavanja, koji ne razmišljaju svojom glavom.

Grupa je do sada izdala četiri studijska albuma. Godine 2001. su se razišli, a potom su 2009. najavili povratak na scenu. Do sada su prodali milione nosača zvuka te dobili neke od najvrednijih muzičkih nagrada. Pjesme koje su obilježile njihovu dosadašnju karijeru su svakako "Hedonism", a zatim i "Charlie Big Potato", "Weak", "Selling Jesus", "Secretly", "Brazen", "I Can Dream", "Squander"...