Electro Sesions
63

Silicone Soul 4. maja na plesnom podiju sarajevskog kluba Trezor

Klix.ba
Škotski DJ-producentski dvojac Craig Morrison i Graeme Reedie iz Glasgowa, aka Silicone Soul, prvi put su se pojavili pod etiketom Soma 1998. na već uzavreloj elektronskoj sceni širom svijeta. Od tada svojim nastupima ispunjavaju najpoznatije klubove širom Evrope ali i ostatka svijeta.

U Sarajevo ovog puta stiže Graem Reedie i bez sumnje će to biti posebno iskustvo slušanja visokokvalitetne produkcije elektronske muzike u klubu Trezor gdje će nastupiti sutra od 22 sata.

Dvojac je u protekle dvije decenije osvojio brojne nagrade, prva mjesta na svim ključnim globalnim top listama, a nastupi na brojnim festivalima i u klubovima širom svijeta uvijek su podržavale mase ljudi.

"Kad u životu prođeš toliko zemalja i toliko partija upoznaš masu predivnih ljudi i uzbudljivih gradova, dogodi se nešto što je teško opisati nekome ko to nije proživio. U mojoj su glavi sva ta putovanja, nastupi i muzika postali slijepljeni u jednu veliku mješavinu, tako da više ni ne doživljavam individualne nastupe u mojoj karijeri kao posebne trenutke, već svoj cijeli život vidim posebnim i predivnim iskustvom“, objasnio je Reedie pogled na svoj "posao" producenta i DJ-a

Prvi Electro session u Trezor dovodi i tri bosanskohercegovačka domaća DJ-a i producenta: 9Vol, Stellar i Dynnotik koji će se pobrinuti da zabava u Trezoru potraje do svitanja.

9 VOL (Adnan Banjić) u svojim nastupima donosi fuziju housea i techna. Na bh. elektronskoj sceni je ranije je bio poznat pod imenom Albino, kada je producirao pjesme za niz inozemnih labela: Nervous Records, Doppelgaenger, Sound Supreme, Bosphorus Undergorund.

Progressive House i Tech House su neki od pravaca elektronske muzike koje producira i pušta DJ Stellar. Radio je na na nekoliko većih projekata koji se tiču elektronske muzike u sklopu Decibel labela, koji su veoma važni za nadogradnju i učvršćivanje elektronske scene u Sarajevu i BiH.

U setovima DJ Dynnotika možete čuti progressive kao vodilju uz tech House, Progressive Techno i House ritmove. Uz Rogera Sancheza, Marka Knighta, Tom Novy-a osjetio je magiju nastupa na sceni pored nekih od najvećih imena svjetske elektronske scene.

Nikada nije želio da se ograničava određenim muzičkim stilom, a muziku je uvijek osjećao kao trenutnu emociju koju prihvata od publike i time se vodi.

"Pokušavam da izazovem ljude na ples i to je jedina smjernica koju pratim"., rekao je sarajevski DJ Dynnotik.