Jaeger Music Night
0

FOTO / "Siledžije" iz Ljubuškog osvojile snimanje prvog albuma

Sarajevo-x.com
"Siledžije" iz Ljubuškog pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Programa Jaeger Music Night, čije finale je u petak 22. oktobra održano u Domu mladih u Sarajevu.

Pobjednicima je pripala glavna Jaegermeisterova nagrada – snimanje njihovog prvog albuma u studiju "Skirlibaba" Brane Jakubovića, te njegovo izdavanje na teritoriju BiH.

Drugoplasirani bend, sarajevski "Corbansick", osvojio je poklon bon u iznosu od 3.000 KM za kupovinu muzičke opreme u prodavnicama Artist d.o.o, dok je trećeplasirani "Sin" iz Tuzle dobio poklon bon od 2.000 KM.

Pobjednike je birala brojna publika koja je prisustvovala događaju, a za bendove su, također, putem SMS poruka glasali i slušatelji BH radija 1, koji je uživo prenosio cjelokupno finale Jaeger Music Nighta 2010.

Užarenoj atmosferi u Domu mladih doprinos su dali i prošlogodišnji pobjednici Programa Jaeger Music Night – grupa "Berette", te specijalni gosti, odlična grupa Urban & 4.

Jaegermeisterov program podrške mladim rock 'n roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih, a do danas se proširio na ostatak svijeta. Neki od učesnika ovog programa su bendovi poput The Chapters, Aftermath of Sounds of System Breakdown, Sylosis, Exit, The Defiled, ali i megapopularni Slayer i Bloodhound Gang.

Jaegermeister je brend koji je specijalno povezan sa muzičkim scenama u čitavom svijetu, pa tako i u našoj zemlji. Kao i muzika – brend Jaegermeister je unikatan i kreira specijalno iskustvo.

Sve dodatne informacije o Programu Jaeger Music Night možete pronaći na web-stranici www.jaegermusicnight.ba.