Novogodišnje slavlje
520

Sarajevo treći dan uživa u dobroj muzici, odlična atmosfera ispred Vječne vatre

Piše: Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Novogodišnje slavlje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine još nije utihnulo, a Sarajlije i goste grada ispred Vječne vatre u hladnoj januarskoj noći zagrijali su prvo grupa Mirza&Panduri, a potom hitovi kultne grupe Bombaj štampa.

Večerašnja zabava započela je od 21 sat kada su na scenu u centru grada kročili članovi mladog sarajevskog benda Mirza&Panduri.

Stotine građana su se okupili ispred Vječne vatre gdje večeras odjekuju hitovi grupe predvođene legendarnim Brankom Đurićem. Sa Đurom na sceni našli su se stari i novi članovi, gitarista Nedim Babović, bubnjar Edin Hadžagić, basista Sanin Lutvić i klavijaturista Nedžad Podžić Počko.

Niske temperature nisu spriječile one željne zabave da još jednu noć proslave 2019. godinu uz dobru muziku. Ispred Vječne vatre tako su su se okupili i mladi i stari koji uz iće, piće, ples i pjesmu provode prvi dan nove godine.

Proteklu noć na istom mjestu je vladala fantastična atmosfera kada je u Novu godinu gotovo 10.000 Sarajlija i gostiju iz drugih gradova uveo Hari Mata Hari. Prednovogodišnje slavlje u Sarajevu obilježio je i Omladinski orkestar "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića koji je 30. decembra održao koncert najpopularnijih i najljepših arija i evergreena ispred Katedrale.

Podsjećamo, tramvajski saobraćaj na relaciji Skenderija - Ilidža večeras će raditi produženo, do jedan sat ujutro, a za posjetioce koncerta će biti organizovan i autobuski prijevoz na relaciji Trg Austrije - Dobrinja do dva sata ujutro.