Muzika
1.8k

Sanski Most na Gradskom stadionu dočekuje Dinu Merlina: Poželjeli smo se Sana i ja

Klix.ba
Na listi gradova koje će Dino Merlin posjetiti u sklopu svoje aktuelne svjetske turneje "Hotel Nacional" koja traje posljednje tri godine, a koja je dosad ugostila preko 400.000 posjetilaca, nalaze se i dva bh. grada - Sarajevo i Sanski Most.

Sanski Most dočekuje Hotel Nacional u srijedu, 27. jula na Gradskom stadionu s početkom u 21:00 sat.

"Sane se sjećam po prekrasnom koncertu koji sam održao na stadionu 2009. godine. Lutao sam svijetom, sretao sam ljude koji žive vani, ali nikad nisam sreo da neko voli svoju rodnu grudu kao što Sanjani vole Sanu. Poželjeli smo se Sana i ja nakon ovih sedam godina", kazao je Dino Merlin u nedavnom intervjuu.

Sudeći po atmosferi, energiji i dojmovima publike nakon dosadašnjih koncerata, Sanjane čeka istinski audio-vizuelni spektakl s mnoštvom starih hitova u novim aranžmanima, ali i omiljenih pjesama s posljednjeg albuma.

Tačno godinu dana nakon spektakla na stadionu Koševo pred više od 70.000 posjetilaca, održanog po četvrti put u karijeri, sinoć je na službenom YouTube kanalu Dine Merlina koji broji blizu 100.000.000 pregleda premijerno objavljen snimak pjesme "Hotel Nacional" u live izvedbi s koncerta na Koševu, najavljujući tako skori izlazak DVD snimka s ovog jedinstvenog spektakla u izdanju sarajevske Magaze.

Organizator koncerta u Sanskom Mostu (Magaza) sve posjetioce podsjeća da je početak koncerta zakazan za 21:00 i moli da se pridržavaju odgovarajućih ulaza na stadion koji su vidno obilježeni.