Traže podršku bh. javnosti
0

RTRS želi ići na Eurosong umjesto BHRT-a

Klix.ba
Nakon što je Poslovodni odbor BHRT-a donio odluku da odustane od učešća na Eurosongu 2013. godine, oglasila se Radio-televizija Republike Srpske koja ovu odluku smatra neprimjerenom, i za građane BiH koji plaćaju RTV taksu i, potpunim promašajem.

RTRS već neko vrijeme radi na projektu grupe "Alexandria" iz Banje Luke, čija se pjesma, sa radnim naslovom "Horizonti“, upravo priprema za Eurosong i u završnoj je fazi obrade.

Generalni direktor RTRS- a, urednici TV i Muzičke produkcije RTRS-a poručili su da je ova kuća spremna "i po kvalitetu, i finansijski, i organizaciono, da preuzme svu odgovornost na predstavljanju BiH u Malmou 2013. godine".

"Na taj način ispunili bismo obaveze prema bh. javnosti i, naravno, imali bismo otvorenu mogućnost da promovišemo kvalitetnu muzičku scenu Banje Luke, Bosne i Hercegovine i bivše Јugoslavije. Mi tražimo podršku javnosti, a od kolega u BHRT način na koji bi ovaj naš prijedlog mogao uspješno da se realizuje", navodi se u saopštenju generalnog direktora RTRS- a Dragana Davidovića i urednika TV i Muzičke produkcije RTRS-a.