Muzika
0

Rolling Stone obilježava 40. godišnjicu postojanja

Sarajevo-x.com
Prije godinu dana Rolling Stone, američki magazin posvećen muzici, politici i pop kulturi, proslavio je izlazak hiljaditog broja, a sada slavi i četrdesetu godišnjicu postojanja. Za ovaj jubilej tokom godine će izaći tri specijalna izdanja magazina. Pokušajte doći do njih, vrijedit će.

Osnivač magazina, Jann Wenner zamišljen je oko priprema za izdavanje tri specijalna izdanja ovog magazina.

"Za hiljaditi broj mislio sam da se dobro zabavimo i to smo i uradili. Za 40. godišnjicu ćemo se potruditi, napraviti dobre priče i objaviti ih", rekao je 61-godišnji Jann Wenner za Reuters.

Prvo izdanje će se na kioscima pojaviti u petak. Nosi naziv "Where We've Been" (Gdje smo sve bili) i prati napredak baby-boomer generacije kroz intervjue sa Bobom Dylanom, Mickom Jaggerom, Paulom McCartneyem i Stevenom Spielbergom. Također uključuje mišljenja "tihe generacije" poput Jacka Nicholsona i bivšeg predsjednika Cartera.

Drugo izdanje će izaći u junu i fokusirat će se na tzv. "Summer of love 1967." (Ljeto ljubavi). To je vrijeme hipi generacije i izlaska prvog broja magazina Rolling Stone u San Franciscu.

Treće specijalno izdanje izaći će u novembru. U njemu će današnji muzičari govoriti o trenutnom stanju u muzici i pokušati predvidjeti budućnost. Sretan rođendan!